Vlad Filat: Este imperios necesar ca guvernarea să renunțe la declarații populiste și să aibă o abordare serioasă față de economia Republicii Moldova

Vlad Filat: Este imperios necesar ca guvernarea să renunțe la declarații populiste și să aibă o abordare serioasă față de economia Republicii Moldova

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), afirmă că încercările guvernării PAS de a jongla cu sutimile și zecimile de procent la capitolul creșterea PIB sunt de-a dreptul amuzante.

„Amintim că până în prezent Republica Moldova este una din puținele țări din blocul socialist și unica din partea europeană a blocului care încă nu a recuperat căderea PIB din perioada anului 1989.

Republica Moldova la majoritatea indicatorilor Produsului Intern Brut, cum ar fi producția industrială, producția agricolă, este doar la 70% din ce a avut cândva Moldova. Cu ritmul de creștere prezentat de guvern mai avem nevoie de încă 10 ani doar pentru a recupera pierderea raportată la anul 1989”, a menționat el.

Potrivit politicianului, orice creștere a PIB-ului mai mică de 5% anual ar trebui să ducă la demisia de onoarea a ministrului economiei. Tot ce este mai puțin de 5% anual, înseamnă degradare și rămânere în subdezvoltare a Moldovei.

„Este imperios necesar ca guvernarea PAS să renunțe la declarații populiste și amatorism și să aibă o abordare serioasă față de economia Republicii Moldova. Este evident că fără ajutor nu au capacitate suficientă, iar dacă nu pot să apeleze la ajutor trebuie să plece cât mai curând”, a subliniat Vlad Filat.

Share