Vlad Filat e în pericol? Ce scrie din închisoare

Vlad Filat e în pericol? Ce scrie din închisoare

Deputatul Vlad Filat, aflat în arest preventiv, a trimis o scrisoare soției sale, în care spune că a fost transferat în subsolul Penitenciarului nr.13.

Potrivit scrisorii, politicianul este supus unor condiții mizerabile cu scopul de a ceda psihic.

„Încă rezist, dar nu știu dacă se merită. Săptămâna viitoare voi face testamentul în caz că se va întâmpla ceva cu mine”, menționează el.

Soția politicianului Angela Gonța a publicat pe o rețea de socializare  fragmente din scrisoare cu riscul ca lui Vlad Filat „nu doar sa i se interzica sa vorbeasca cu presa, nu doar sa fie incatusat in subsol, dar sa i se confiste si pixul si foile”.

„Urmaresc cu mult interes declaratiile Departamentului Institutiilor Penitenciare in legatura cu conditiile de detentie ale lui Vlad Filat.

Potrivit DIP, acesta citeste carti in biblioteca, face sport si i se serveste masa in camera de trei ori pe zi. Are cele mai bune conditii de trai: boiler, televizor si „matras” (saltea). Nu stiu daca DIP evita sa spuna, sau ziaristii evita sa intrebe, dar toate aceste bunuri i-au fost transmise de rude. Pe aceasta cale, tin sa le multumesc ca le-au acceptat. Ar fi putut sa gaseasca motive sa nu o faca.

Totusi, dupa ce din ajutorul oferit de rude s-au reparat doua celule, Vlad Filat a fost recent mutat in a treia. De aceasta data – in subsol. In primul caz, motivul a fost plangerea unui detinut. In al doilea – celula a ramas fara lumina din cauza unei pene de curent. Pana de curent a afectat doar o singura celula.

Intamplator sau nu, „panele de curent” din penitenciar au loc in timp ce sunt anuntate noi termene privind constituirea guvernului. Nu este exclus ca generatorul de energie electrica de la penitenciarul nr. 13 sa fie alimentat cu electricitate de la sediul unui partid care si-a asumat sa lupte cu coruptia, iar ca sa fie si mai convingatori, cum Vlad Filat a ajuns la izolatorul numarul 13, penitenciarul s-a ales repede, repede cu un sef nou. Sa fie oare iar vorba despre coincidente?

In timp ce un alt invinuit in cazul BEM isi petrece vacantele in Cipru, Vlad Filat este umilit zi de zi, in speranta ca va ceda psihic. Ma intreb iar: de ce sa-i faci asta unui om impotriva caruia procurorii sustin ca au probe suficiente sa-l trimita in instanta?”, notează Gonța.

scrisoare

Doina Secrieru

Share