Vlad Filat comentează rezultatul obținut de Klaus Iohannis

Vlad Filat comentează rezultatul obținut de Klaus Iohannis

Am susținut și vom susține în continuare candidatul Aliantei Creștin-Liberale la alegerile prezidentiale din România, Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.

În cadrul conferinței de presă susținută, ieri, cu președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, liderul PLDM s-a referit la reprezentanții PPE din țările vecine.

„După alegerile din Ucraina, unde PPE prin reprezentanții săi a obținut victorie, urmează și în România, victorie detașată pentru domnul Iohannis și aici la Chișinău, PLDM urnează să obțină o victorie”, a declarat Filat.

Președintele PLDM a spus că formațiunea sa îl va susține în continuare pe Iohannis.

“L-am sprijinit în turul întîi il vom sprijini și în turul doi”, a conchis el.

Amintim că, la 2 noiembrie curent, în România s-au desfășurat alegerile prezidențiale. Rezultatele parţiale la nivel naţional anunţate luni de BEC arată că Victor Ponta şi Klaus Iohannis au intrat în turul al doilea al prezidenţialelor, candidatul PSD-UNPR-PC obţinând 40,33% din voturi, în timp ce candidatul ACL a obţinut 30,44%, după centralizarea a 98,30% din procesele verbale.

Mihaela Rotari

 

Share