Oficial european: Moldovenii sunt respectați în UE mai mult decât își imaginează

Oficial european: Moldovenii sunt respectați în UE mai mult decât își imaginează

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, susține că moldovenii sunt extreme de respectați în Uniunea Europeană. Declarații în acest sens el a făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la Criuleni, după ce a vizitat două întreprinderi de acolo, împreună cu liderul liberal-democraților, Vlad Filat.

“Moldovenii sunt respectați în Uniunea Europeană mai mult decât vă imaginați. Ei sunt respectați pentru ceea ce fac. Cele două întreprinderi vizitate sunt un exemplu în acest sens”, a menționat oficialul.

Potrivit lui, cetățenii RM au de făcut la 30 noiembrie o alegere important.

„Trebuie să faceţi în aşa fel, încât la alegerile parlamentare să câştige partidele democratice, europene. Doar aşa ziua de 30 noiembrie nu va fi o zi pierdută. PPE vă susţine, Europa vă vrea, pentru că aici este pace, stabilitate şi dezvoltare. Alegerea o faceţi dumneavoastră, dar a vota azi comuniştii înseamnă a te opune schimbării, înseamnă stagnare”, a spus Daul.

Totodată, în cadrul vizitei de astăzi, Joseph Daul a anunțat că Europa va continua să ajute Republica Moldova, iar pentru anul viitor sunt preconizate peste 400 milioane de euro.

La rândul său, Vlad Filat și-a exprimat recunoștința față de partenerii europeni.

„Datorită susţinerii popularilor europeni am putut obţine rezultate de care beneficiază toţi cetăţenii: am semnat Acordul de Asociere şi Acordul de liber schimb, am liberalizat regimul de vize, am implementat importante proiecte de infrastructură menite să creeze condiţii de viaţă mai bune pentru oameni. Aflarea lui Joseph Daul la Chişinău, în aceste momente foarte importante, este un mesaj de sprijin şi o demonstrare de solidarizare nu doar pentru PLDM, ci pentru toţi cetăţenii, pentru Moldova. Vom răspunde acestui suport al partenerilor noştri prin rezultate concrete”, a menţionat Vlad Filat.

Maria Roșca

Share