Vlad Bilețchi: Am decis să mă implic într-o localitate pe care am îndrăgit-o

Vlad Bilețchi: Am decis să mă implic într-o localitate pe care am îndrăgit-o

Liderul unionist, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, anunță că a candidat independent în cadrul Consiliului Local din satul Aluatu, raionul Taraclia, și a acumulat cele mai multe voturi, informează OFICIAL.

„Acesta a obținut un scor de 37,11%, în pofida faptului că în raionul Taraclia, majoritatea alegătorilor și-au dat votul pentru PSRM”, se menționează într-un comunicat de presă al Asociației unioniste.

„Vlad Bilețchi a declarat, într-o conferință de presă, că nu a ales întâmplător localitatea în care să candideze la funcția de consilier. Asta pentru că, în vara anului 2018, anul când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, Asociația „UNIREA-ODIP”, cu sprijinul a zeci de oameni din diaspora, a reușit să renoveze singura școală cu predare în limba română din raion. Vorbim despre gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir”, care anterior se afla într-o stare deplorabilă, iar cu mobilizarea unioniștilor, elevii învață în săli de clasă moderne”, mai adaugă Asociația.

„Am decis ca, la alegerile locale din 20 octombrie să mă implic într-o localitate pe care am îndrăgit-o într-o scurtă perioadă de timp. Chiar dacă are puțini locuitori, satul Aluatu se poate mândri cu oameni bravi și patrioți, care nu-și uită rădăcinile și își doresc un trai mai bun. Aici am avut ocazia să implementez un proiect de suflet – am readus la viață speranța copiilor, profesorilor și părinților din localitate de a avea o școală cu condiții decente de studii. Acesta a fost primul pas. Urmează proiecte de anvergură, pentru că doresc să transform această localitate într-un sat-model”, a declarat Vlad Bilețchi.

Cristina Pendea

Share