Vitalia Pavlicenco, către PNL-ul din România: „Istoric nu se știe cine reprezintă PNL-ul – noi sau ei. Mai curând noi!”

Vitalia Pavlicenco, către PNL-ul din România: „Istoric nu se știe cine reprezintă PNL-ul – noi sau ei. Mai curând noi!”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, în cadrul unui interviu pentru „Important” de la TVC 21, a vorbit despre acuzațiile aduse de președinte PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, informează Oficial.

„În primul rând vreau să vă spun că liderii Partidului Național Liberal din România nu cunosc istoria propriului partid. Noi am avut o colaborare, anterior am avut o invitație din partea Partidului Național Liberal la un fel de congres al Ligii Aleșilor Locali al PNL din Româniași în alegerile din 2014 am lucrat îmreună cu o echipă din partea PNL din România. Ceea ce s-a întâmplat acum este că PDL-ul din România care s-a unit cu PNL-ul a adus o atitudine de ostilitate față de din cauza că ei au fost mereu cu Băsescu, iar Băsescu a fost cu PL. Noi nu am fost în relație cu PL, nu am fost în relație cu PDL, iar PDL a fost cu PL și cu PLDM-ul lui Filat. Acum când s-a unit cu PNL a adus ostilitate”, a precizat ea.

Prin urmare, Pavlicenco a comunicat unele date. „Acum vreau să vă spun că noi nu ne revendecăm de la PNL-ul actual din România, ci de la PNL-ul care a fost până în 1989, de la PNL-ul care a fost în perioada interbelică dintre Prut și Nistru și am cules și publicat numele a 500 și ceva de naționali liberali, persecutați pentru că au fost naționali liberali și aleși locali ai PNL aici. I-am luat pe aceștia din cartea Memoriei, iar când a fost Orban aici, vicepreședintele PNL a fost și i-a înmânat lui Orban cartea Memoriei, unde sunt național liberalii din Basarabia, din perioada interbelică – persecutați”, a declarat acesta.

În același timp, Pavlicenco s-a adresat PNL-ului din România. „În acest sens, vreau să atrag că noi, PNL-ul din România nu am compromis cu nimic mesajul reunirii, idealul și obiectivul reîntregirii și modernizare a Republicii Moldova, a României, pentru că asta au făcut național-liberalii din România. Le-am spus celor de la naționali-liberali, pe care i-am mai sprijinit pe parcursul diferitor scrutine din România: Fraților, voi îmbrățișați mai repede mesajul unionist, pentru că nu reprezentați continuitate în privința PNL-ului pe care voi vreți să-l prezentați, așa că istoric nu se știe cine reprezintă PNL-ul – noi sau ei. Mai curând noi!”, a menționat Pavlicenco.

Mihaela Rotari

Share