Viorel Cibotaru: PLDM este dispus să accepte o alianță cu partidele membre PPE – PAS și PPDA

Viorel Cibotaru: PLDM este dispus să accepte o alianță cu partidele membre PPE – PAS și PPDA

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a avut astăzi o întâlnire cu ambasadorul Franței în Republica Moldova, Excelența saPascal Le Deunff, informează Oficial.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind situația din Republica Moldova.

Președintele PLDM a accentuat faptul că Republica Moldova se află într-o situația unică în Europa, fiind guvernată de un partid care a uzurpat puterea, și a supus toate instituțiile statului. „Urmare a presiunii uriașe asupra administrațiilor locale, Republica Moldova devenit captiva unui grup criminal, care utilizează toată forța instituțională pentru a rămâne la putere. Modificarea sistemului electoral urmărește acest scop, dar și lovește puternic în partidele politice, sugerând cetățenilor că pentru a fi guvernată țara nu mare nevoie de asociere politică, ci e suficient ca cetățenii să-și delege reprezentanții lor prin votul direct. Insistența cu care puterea dorește păstrarea actualului sistem electoral, în pofida opoziției structurilor europene, demonstrează  miza uriașă a viitoarelor alegeri parlamentare”, a spus liderul PLDM.

Viorel Cibotaru a menționat că PLDM este dispus să accepte o alianță cu partidele membre PPE – PAS și PPDA, dar în cazul unei lipse de oferte va participa în alegeri independent. „Am oferit sprijinul nostru necondiționat  în alegerile prezidențiale, dar a venit timpul să ne recuperăm electoratul. Suntem un partid politic și avem obligația să facem acest lucru”, a spus politicianul.

Cu referință la alegerile locale, Viorel Cibotaru a menționat că biroul politic al PLDM a decis participarea în cadrul acestora cu candidați proprii, dar nu exclude susținerea unui candidat unic, dacă vor exista asemenea oferte. O decizie definitivă pe acest subiect va fi pronunțată după anunțarea alegerilor de către CEC.

Excelența sa  Pascal Le Deunff a menționat că vizita este efectuată în cadrul unui tur de informare, care cuprinde toate partidele politice din Republica Moldova. Pascal Le Deunff a mulțumit pentru opiniile exprimate și a promis că asemenea vizite vor fi efectuate cu regularitate, pentru o monitorizare atentă a proceselor politice din țara noastră.

Doina Secrieru

Share