Violeta Ivanov a plecat la Sankt Petersburg. Află scopul vizitei!

Violeta Ivanov a plecat la Sankt Petersburg. Află scopul vizitei!

Deputatul Violeta Ivanov participă la ședința Comisiei permanente a Adunării Interparlamentare a CSI pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie, precum și la cel de-al VII-lea Congres ecologic internațional de pe Neva cu genericul “Strategia securității ecologice: mecanisme de realizare”. Evenimentele au loc la Sankt Petersburg, în perioada 27-29 mai 2015.

Potrivit ordinii de zi, în cadrul ședinței comisiei vor fi discutate aspecte legislative privind asigurarea securității ecologice, exportul produselor ce conțin organisme modificate genetic, importanța expertizei ecologice, subiecte ce se referă la conservarea biodiversității, bioenergetică, precum și dezvoltarea turismului ecologic în statele membre CSI.

Parlamentarii urmează să aprobe proiectul unei declarații privind elaborarea și implementarea unei strategii pentru asigurarea securității ecologice în statele CSI, precum și un plan de elaborare a unor acte legislative model în domenii de interes comun pentru statele CSI pentru anii 2016-2020.

În cadrul ședinței Comisiei permanente AIP CSI pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie vor avea loc alegerile Președintelui comisiei. Candidatura deputatului Violeta Ivanov a fost propusă pentru un nou mandat de președinte. Pe parcursul legislaturii precedente a Parlamentului, Violeta Ivanov a deținut funcția de Președinte al Comisiei permanente AIP CSI pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie.

Mihaela Rotari

 

Share