Un nou proiect grandios pe Aeroportul Chișinău! Dupa parcarea nouă, a venit rândul terminalului

Un nou proiect grandios pe Aeroportul Chișinău! Dupa parcarea nouă, a venit rândul terminalului

Avia Invest, compania care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău continuă realizarea unui plan amplu investitional de modernizare a portilor aeriene a Moldovei. La etapa actuala au loc lucrările de extindere şi reconstrucţie a terminalului AIC.

Urmeaza sa fie schimbat intregul design interior al aerogarii si reamenajate toate spatiile, in conformitate cu cele mai moderne cerinte pentru functionalitate si confortul pasagerilor. Autorul noului design al terminalului este cunoscutul birou moldovenesc de arhitectura „AF ARCHITECTS”. La baza noului proiect stau tendintele designului modern, cu solutii elegante si in acelasi timp practice.

Largirea si reconstructia terminalului vor permite AIC sa-si mareasca aproape de 2 ori capacitatea de deservire, pana la 750 pasageri/ora si sa le asigure pasagerilor comoditatea maxima.

Totodata, va fi marit numarul ghiseelor de inregistrare a pasagerilor de la 12 pana la 18. Va fi dublat si numarul ghiseelor de trecere a controlului de pasapoarte la plecare si sosire, iar la cele 2 benzi rulante pentru bagaj se va mai adauga inca una.

Pentru realizarea lucrarilor de extindere si reconstructie a terminalului au fost alese 2 companii autohtone – proiectant „Urbanproiect” si compania de constructii „Exfactor Grup”. Aceleasi companii au realizat si proiectul parcarii noi, multietajate din fata aerogarii. Acestea au fost alese prin tender, ambele prezentand cele mai bune oferte, atat tehnice, cat si financiare. In lucrarile de extindere si reconstructie al terminalului AIC sunt implicati peste 200 de specialisti si muncitori.

Reconstructia terminalului AIC a inceput pe 3 noiembrie 2014 si va fi incheiata deja in septembrie curent. Proiectul prevede extinderea terminalului cu 3860 m2, dar si reconstructia si reamenajarea celor 11 000 m2 de spatiu existent. Astfel, lucrarile vor cuprinde o suprafata totala de 15 000 m2. Important de mentionat ca acestea nu vor afecta pe activitatea operationala AIC si orarul de zboruri.

In acelasi timp, «Avia Invest» continua colaborarea intensa cu operatorii aerieni in vederea extinderii si diversificarii rutelor de zbor pe AIC. Prezentand Aeroportul International Chisinau drept poarta aeriana a Moldovei, «Avia Invest» tinde sa promoveze potentialul mare nu doar al aeroportului, ci si al intregii tari.

F1-2 F4 F101 IMG_7492 v7 v9 v19

Share