Vin alegerile! Un partid și-a desemnat candidatul pentru Primăria Chișinău!

Vin alegerile! Un partid și-a desemnat candidatul pentru Primăria Chișinău!

Ieri avut loc Congresul extraordinar al Partidului Puterea Oamenilor. Iar în cadrul evenimentului au fost decise mai multe aspecte legate de acțiunile viitoare ale partidului, printre care și desemnarea lui Ruslan Codreanu drept candidat al partidului pentru funcţia de Primar General al Municipiului Chișinău pentru alegerile locale din 2023, informează OFICIAL.

Prima parte a Congresului a inclus prezentarea raportului de activitate a partidului pentru ultimele 12 luni și planurile pentru următoarea perioadă, modificarea unor prevederi ale statutului partidului și aprobarea unei noi componențe a Consiliului Politic Național.

”Eu văd ca echipa Puterea Oamenilor să fie unul dintre partidele care pe termen lung să facă politică în Moldova. Noi nu suntem pentru a dezbina și a semăna ură, dar totodată problemele și soluțiile Moldovei nu rezidă într-un singur partid. Moldova are nevoie de unitate”, a declarat Ruslan Codreanu în prezentarea sa.

În cea de-a doua parte, congresul a continuat cu unele discursuri ale membrilor partidului.

A fost pusă în discuție implicarea femeilor în politică.

”Suntem 52% din totalul Populației Republicii Moldova. Ce înseamnă aceasta? La fiecare 91 de bărbați sunt 100 de femei. Avem nevoie de mai multe femei în partidul Puterea Oamenilor, dar și în viața politică. Pentru că mai multe femei în politică măresc șansa ca partidele să-și reprezinte proprii cetățeni real și cu necesitățile lor reale”, a menționat Eugenia Sîli, antreprenoare.

În cadrul evenimentului, s-a decis necesitatea creării Organizațiilor de Femei și Tineret.

Share