Maia Sandu a întrebat tinerii de la noi, care învață în România, ce e de făcut pentru a întoarce tinerii acasă

Maia Sandu a întrebat tinerii de la noi, care învață în România, ce e de făcut pentru a întoarce tinerii acasă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu un grup de studenți de la noi, care învață în România, informează OFICIAL. 

Ei au vorbit despre motivele care i-au făcut să meargă la studii peste Prut, dar și despre acțiunile guvernării de a îmbunătăți calitatea învățământului superior din țară.

„Mi-au spus că sunt recunoscători pentru șansa de a învăța la instituțiile din România, iar după absolvire, prin cunoștințele acumulate, ar vrea să contribuie, la dezvoltarea Republicii Moldova”, spune Maia Sandu.

De asemenea, ei au discutat și despre ce e de făcut ca mai mulți tineri plecați, inclusiv în România, să revină acasă.

„Avem nevoie de tineri bine pregătiți și în sectorul public, și în cel privat. Le-am spus că chiar dacă statul nostru nu poate încă oferi salarii competitive, munca în instituțiile publice poate fi o adevărată provocare profesională și o experiență utilă pentru cei care vor să învețe și să pună umărul la transformarea țării. Îi așteptăm acasă mai ales acum, când procesul de integrare europeană devine o realitate și trebuie să avansăm cu reformele în toate domeniile.

Le-am mulțumit pentru deschiderea de a ne ajuta în efortul de comunicare cu tinerii plecați la studii în România, pentru că promovează Moldova și le pasă de ceea ce se întâmplă aici”, a mai spus Maia Sandu.

Share