(VIDEO) Platforma DA protestează: „Calea Ferată – Calea furată”

(VIDEO) Platforma DA protestează: „Calea Ferată – Calea furată”

UPDATE 12.20: Manifestanții au mers spre sediul CFM pentru a înmâna Declarația formațiunii.
Deputații Alexandru Slusari și Inga Grigoriu au intrat în sediul CFM și au discutat cu noul director al CFM, Oleg Tofilat, care a menționat că întreprinderea câștigă mai puțin decât cheltuie.

„Diferența este de 15 mln. pe lună. Planul este făcut pentru a ieși din situație. Optimismul meu după 10 zile de muncă a crescut. Salariile pentru decembrie vor fi achitate în aceste două săptămâni. Problema este că la CFM te poți trezi cu sechestre pe cont pentru datoriile precedente”, a spus Oleg Tofilat.

UPDATE 11.50: Deputatul Chiril Moțpan a dat citire unei Declarații a Platformei DA:

„Platforma DA condamnă politica statului față de CFM, caracterizată prin tolerarea multiplelor scheme de înstrăinare a patrimoniului. Platforma DA își asumă un angajament prin realizarea următoarelor măsuri privind CFM:

– aprobarea Legii privind infrastructura critică care include CFM în lista instituțiilor de importanță strategică;
– declararea de către Guvern a CFM drept un obiect strategic;
– subordonarea directă a CFM către Guvern;
– acordarea CFM a suportului financiar necesar pentru achitarea restanțelor salariale prin capitalizarea întreprinderii;
– lansarea procesului de restructurare a întreprinderii”, se spune în Declarația Platformei DA.

Participanții la protest s-au îndreptat către CFM pentru a înmâna noului director Declarația formațiunii.

UPDATE 11.30: Vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari, a menționat că datoriile CFM au ajuns la milioane de lei.

„CFM a servit ca o vacă de muls pentru mai multe grupări politico-criminale. Suntem pe scările Guvernului pentru că, CFM este instituție de stat, dar Guvernul a abandonat această întreprindere. Am avut mai multe audieri pe acest subiect, veneau, se uitau în pod, niciun interes nu au demonstrat la soarta acestui obiectiv. Este important ca CFM să fie declarată obiectiv strategic de către Guvern. Ca această întreprindere să intre direct în subordinea Guvernului, fără Agenția Proprietății Publice. Ulterior să fie aprobate surse financiare pentru a rezolva insolvabilitatea”, a spus Slusari.

UPDATE 11.15: Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a menționat că astăzi formațiunea are un angajament special ce vizează domeniul strategic ce ține de căile ferate și oamenii care muncesc în acest domeniu.

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) desfășoară un protest în fața Guvernului exprimându-și dezacordul față de situația de la ÎS „Calea Ferată din Moldova”, transmite OFICIAL.

Platforma DA menționează că, în urma schemelor, întreprinderea are de suferit, dar și timp de câteva luni angajații nu și-au primit salariile.

„Calea Ferată – Calea furată”, „Calea Ferată este un obiect strategic”, „Nu falimentului Căii Ferate”, „Cerem achitarea salariilor” etc. – cu aceste lozinci s-au prezentat participanții la protest.

Cristina Parfeni

Share