Năstase: Cer tuturor forțelor politice din țară să facă front comun

Năstase: Cer tuturor forțelor politice din țară să facă front comun

„Perseverența Platformei Demnitate și Adevăr (DA) dă roade – noi am insistat pe excluderea unui judecător din completul care examinează o speță vizând democrația la a alege. Am insistat să fie eliminat judecătorul care în mod criminal a decis invalidarea alegerilor din 2018”. Declarația a fost făcută, astăzi, de liderul Platformei, Andrei Năstase, informează OFICIAL.

Politicianul a mai spus că, pe parcursul a mai bine de două săptămâni s-au respins cererile de recuzare de către același complet. „De fiecare dată, solicitările noastre de recuzare a judecătorului Palanciuc nimereau la același complet de judecători”, a precizat Năstase.

„Iată că, astăzi, un alt complet de judecători a examinat o cerere de recuzare în care am invocat acest aspect arbitrariu în actul de injustiție făcut de doamna Palanciuc”, a adăugat, în acest sens, liderul.

Prin urmare, el a făcut un apel către liderii politici. „Cer, pe această cale, tuturor forțelor politice din țară să facă front comun. De această dată, Platforma DA a fost cea care a insistat pe recuzarea acestei judecătoare. Astfel cer tuturor forțelor să facem presiunile democratice, astfel încât să se facă dreptate și cu privire la votul celor din diaspora la alegerile din 11 iulie”, a conchis Năstase.

Mihaela Conovali

Share