(VIDEO) Andrei Năstase: E Ziua Europei, e Ziua Victoriei. Cineva ne rupe țara în două, iar vrajba politică nu mai are sfârșit

(VIDEO) Andrei Năstase: E Ziua Europei, e Ziua Victoriei. Cineva ne rupe țara în două, iar vrajba politică nu mai are sfârșit

Andrei Năstase, fost ministru de Interne, pretendent la funcția de șef al statului, în cadrul unui live, a vorbit despre evenimentele marcate astăzi, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, „e Ziua Europei, e Ziua Victoriei. Cineva ne rupe țara în două, iar vrajba politică nu mai are sfârșit…”.

„Fraților, astăzi, unii vă vor chinui răbdarea vorbindu-vă despre Europa, iar ceilalți, despre Victorie.  Eu, am sa spun câteva fraze despre Moldova… Țara asta ne poate cuprinde pe toți cei de acasă și de prin străinii, oricât de diferiți suntem.  Nu-i mai lăsați să ne împartă și să ne întărâte pe unii împotriva altora. Nimeni altcineva în locul nostru nu știe ce este mai bine pentru noi, pentru oameni și pentru țară!

Ziua de astăzi, din păcate, aici, în Moldova, s-a transformat de 4 ani în Ziua Vorbelor Frumos Meșteșugite, menite să mângâie auzul străinilor”, a declarat el.

Andrei Năstase a spus că „Moldova a fost transformată într-un poligon experimental, așa cum s-a întâmplat și în alte state din emisfera nordică și se întâmplă acum în state din Africa!”

„Suntem pe fâșia liniei frontului! Singurii cu adevărat sinceri sunt frații noștri care au sărit în ajutor ori de câte ori a fost nevoie. Restul, aici, au doar interese.

Aici, în Moldova, trăim în minciună. Ne culcăm în minciună…ne trezim în minciună. Asta nu se întâmplă în Franța, Germania, Italia, Spania…acolo, pentru adevăr au murit oameni. Astazi așa-zișii lideri ai națiunii noastre, în tăcerea asurzitoare a ambasadorilor au pus adevărul între paranteze. Îi pasă cuiva? Mie DA! Vouă Vă pasă?

Europenii trăiesc mai bine în Europa pe care o sărbătorim astăzi pentru că vor să trăiască în adevăr! Noi însă am fost mereu mințiți. Toți…de la primul până la ultimul…toți cei de astăzi sunt creația altora!

Dacă o iei pe Sandu sau pe Dodon și îi duci la Telenești, Edineț sau Cahul pentru doar 2-3 luni, mor de foame! Mai mult decât politica sterilă acasă și plimbări prin străinătăți pe banii publici nu știu și nu pot face nimic, dar au condus și conduc o țară! Și Și, după ce ani de zile au distrus totul, după ce au alungat sute de mii de familii tinere peste hotarele țării mai vor câte un mandat! Absurdul este complet!

Iar eu vă spun că avem responsabilitatea de a învăța din greșeli și obligația de a nu le mai comite”, a mai spus el.

În opinia sa, lucrurile în Moldova merg foarte prost, o guvernare incompetentă și hoață a sărăcit populația, a compromis ideea de reformă, a distrus justiția și economia, a preluat schemele de corupție și contrabandă de la regimurile anterioare, a alungat și mai multă lume din țară.

„Voi candida la funcția de președinte. Lucrurile nu mai pot continua așa. Candidez pentru a oferi ADEVĂRULUI o sansa și in Republica Moldova! Vreti să trăiți in minciuna? Alegeți Dodon sau Maia Sandu? Vreți să trăiți în sărăcie lucie sub conducerea bandiților …alegeți pe Șor, Plahotniuc sau pe alții ca ei! Vreți să trăiți ca niște oameni normali, nu buni sau răi, ci normali, acasă, în demnitate, în adevăr…alegeți-le!”, a conchis Andrei Năstase.

Share