Liderul PSRM: Steagul Victoriei, ca și marșul Victoriei, simbolizează curajul și sacrificiul strămoșilor noștri, pacea și libertatea de care ne bucurăm astăzi

Liderul PSRM: Steagul Victoriei, ca și marșul Victoriei, simbolizează curajul și sacrificiul strămoșilor noștri, pacea și libertatea de care ne bucurăm astăzi

Peste 30 de mii de locuitori ai Republicii Moldova au participat astăzi la Marșul Victoriei și al „Regimentului Nemuritor”, organizat de Comitetul Național Coordonator „Victoria”. Marșul a demarat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și s-a finalizat la Complexul Memorial „Eternitate”, unde a avut loc ceremonia tradițională de depunere de flori la Focul Veșnic.

Cu drapelele Republicii Moldova, drapelul roșu al Victoriei, portretele strămoșilor eroi, participanții au mers în marș, cinstind memoria milioanelor de eroi care și-au dat viața pentru pace și pentru libertatea Europei.

În primele rânduri ale coloanei au fost prezenți conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, deputați ai parlamentului, consilieri municipali și raionali, activiști ai „Gărzii Tinere”.

„Steagul Victoriei, la fel ca și marșul Victoriei la care participăm astăzi, simbolizează curajul și sacrificiul strămoșilor noștri, pacea și libertatea de care ne bucurăm astăzi. Nu putem și nu vom admite distorsionarea adevărului istoric. Nu vom permite ca faptele eroice ale taților și bunicilor noștri să fie date uitării. Ei, alături de milioane de oameni și-au dat viața pentru ca noi să trăim într-o lume liberă și sigură, inclusiv aici, în Republica Moldova”, a subliniat Igor Dodon, președintele PSRM.

”Datorită Marii Victorii, pentru care s-a plătit un preț colosal, azi ne bucurăm de pace. Păstrarea și protejarea păcii și liniștii pe pământul moldovenesc este ca niciodată actuală!

La mulți ani de Ziua Victoriei, dragi prieteni!”, a remarcat Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS în Parlamentul Republicii Moldova.

Share