Victor Chironda – candidatul Platformei DA la șefia Capitalei

Victor Chironda – candidatul Platformei DA la șefia Capitalei

Victor Chironda este candidatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Despre aceasta, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat Dinu Plîngău, liderul formațiunii.

Dinu Plîngău a amintit că Platforma DA a avut discuții, începând cu februarie 2023, cu mai multe partide și reprezentanți ai societății civile în vederea creării unei coaliții largi în alegerile locale și înaintarea unui „candidat cu șanse reale”.

„După mai multe discuții și consultări, suntem bucuroși să anunțăm că am identificat cel mai potrivit candidat – Victor Chironda”, a spus el.

De asemenea, liderul a spus că, pe lângă candidatura la funcția de primar, obiectivul major al Platformei DA este obținerea unui rezultat pentru construirea unei fracțiuni solide în Consiliul Municipal Chișinău.

„Platforma DA va desfășura o campanie constructivă. Vă promitem că nu vom cădea în populisme și demagogie, vom evita atacurile la persoană”, a subliniat Dinu Plîngău.

La rândul său, Victor Chironda a declarat că are studiile și experiența necesară pentru a ocupa funcția de primar.

„Am o viziune pentru Chișinău și am capacități să transpun în realitate această viziune. Vreau să aducem orașul nostru la un nou nivel. Dacă voi fi ales primar, mă voi ocupa de modernizarea orașului și nu voi tolera politizarea”, a subliniat el.

Share