Viceprim-ministrul Republicii Belarus, la Chișinău: Întotdeauna am plăcerea să vin în Republica Moldova

Viceprim-ministrul Republicii Belarus, la Chișinău: Întotdeauna am plăcerea să vin în Republica Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi, au semnat Protocolul Comisiei a XIX-a interguvernamentală moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică, informează Oficial.

Chiril Gaburici a vorbit despre relațiile R. Moldova cu R. Belarus.

„Republica Belarus întotdeauna a susținut Republica Moldova, chiar și în cele mai grele momente, iar noi continuăm să lucrăm pentru a avea relații mai bune între țările noastre. Astăzi, în timpul ședinței comisiei, au fost analizate mai multe probleme economice. Vreau să-i mulțumesc pe domnul Mihail Rusîi pentru aceste relații calitative. Cred că, rezultatele acestei comisii, vor juca un rol important în relația Republicii Moldova cu Belarus. Rezultatele discuțiilor de azi, cred că, vot fi simțite de cetățenii ambelor țări în următoarea perioadă”, a declarat Gaburici.

Prin urmare, Mihail Rusîi a comunicat despre îndeplinirea unor obiective propuse spre realizare până la sfârșitul anului 2018.

„Întotdeauna am o plăcere să vin în Republica Moldova, unde există înțelegere și îndeplinim obiectivele care sunt în fața noastră. Cu două săptămâni în urmă a fost lansat un electrobuz din Belarus, pe străzile din Chișinău, acum suntem pregătiți să facem un pas înainte pentru a organiza un proiect cu privire la autobuze. Vreau să cred că, până la sfârșitul anului ne vom întâlni cu domnul Gaburici pe teritoriul belarus și vom trasa rezultatele care au fost plasate spre îndeplinire”, a subliniat el.

Mihaela Conovali

Share