Vicepreședintele PDM, la discuții cu șeful subcomitetului pentru Europa și Cooperarea regională de securitate

Vicepreședintele PDM, la discuții cu șeful subcomitetului pentru Europa și Cooperarea regională de securitate

„Securitatea în regiune, precum și provocările de securitate și soluțiile promovate de autoritățile din Republica Moldova” – au fost discutate la întrevederea președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Senatorul Ron Johnson, șeful subcomitetului pentru Europa și Cooperarea regională de securitate, membru al comisiei Senatului pentru relații externe, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, Președintele Parlamentului a mulțumit senatorului Ron Johnson pentru promovarea acceptul de a promova în Senatul SUA o rezoluție în susținerea Republicii Moldova.

„Andrian Candu a vorbit despre măsurile legislative adoptate pentru a asigura securitatea informațională a țării și a contracara provocările informaționale. În particular, președintele Parlamentului s-a referit legile elaborate de experți și adoptate de Legislativ care vin să fortifice presa locală, inclusiv prin oferirea unor noi oportunități de dezvoltare. Andrian Candu a spus și despre  aprobarea legislației necesare pentru executarea lucrărilor de interconexiune la energia electrică și gazoductul Iași-Unghei-Chișinău, precum și aprobarea Strategiei naționale de apărare 2018-2021”, se spune în comunicat.

Totodată, Candu a mulțumit Senatorului pentru Rezoluția Congresului SUA în susținerea Republicii Moldova, Georgiei, și Ucrainei.

„Andrian Candu s-a referit la Asambleea parlamentară Moldova, Georgia, Ucraina, care se va întruni, în prima ședință, în luna septembrie, în Georgia.  Tot în contextul provocărilor de securitate, președintele Parlamentului a vorbit despre succesul autorităților în gestionarea mai multor proiecte care vin să apropie oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului. De asemenea, Andrian Candu a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități pentru a diversifica piețele de desfacere pentru produsele moldovenești”, se mai spune în comunicat.

De menționat că, Președintele Parlamentului a mai avut întâlniri cu Ambasadorul Wiliam B. Taylor, vicepreședinte al Institutului pentru Pace din Statele Unite, precum și cu oficiali din Departamentul de Stat.

Mai este de menționat și faptul că, Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite în calitate de vicepreședinte al Partidului Democrat, iar cheltuielile legate de această deplasare nu sunt acoperite din bani publici.

Doina Secrieru

Share