Vicepremierul Lesnic, în vizită de lucru în Gura Bâcului

Vicepremierul Lesnic, în vizită de lucru în Gura Bâcului

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a vizitat localitatea Gura Bâcului, situată pe malul Nistrului în Zona de Securitate.

Potrivit unui comunicat de presă, însoțită de consilierul la nivel înalt al UE, Kalman Mizsei, Cristina Lesnic a inspectat condițiile de activitate a posturilor de control ale forțelor comune de pacificare și a discutat situația la zi, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19 și măsurile ce se întreprind pentru respectarea normelor epidemiologice.

„În satul Gura Bâcului, Cristina Lesnic s-a întâlnit cu primarul Lilia Brehova, documentându-se despre situația din sat, activitatea agenților economici, în special a fermierilor, efectele negative asupra activității economice inclusiv pentru populația din s. Bâcioc, ca urmare a măsurilor de restricționare a circulației pentru populația din regiunea transnistreană”, se spune în comunicat.

Circulația între cele două localități a fost reluată în 2018 după 26 de ani, după podul deteriorat în timpul conflictului din 1992 a fost reparat cu sprijinul UE. Traseul este parte a drumului internațional M-14, care leagă Chișinăul și Odessa, şi a coridorului european nr.9, ce leagă Balcanii cu Odessa, Kievul și cu alte destinații importante.

Cristina Parfeni

Share