Vasile Tarlev exprimă îngrijorări privind starea Republicii Moldova

Vasile Tarlev exprimă îngrijorări privind starea Republicii Moldova

La o întâlnire cu cetățenii din Soroca, fostul prim-ministru Vasile Tarlev a exprimat îngrijorări cu privire la starea în care se află Republica Moldova și a criticat actuala guvernare. Acesta a acuzat autoritățile de control excesiv asupra mass-mediei și de gestionarea ineficientă a economiei.

„Eu nu pot să fiu indiferent și, întâlnindu-mă cu mai mulți cetățeni din țară și, văzând situația în care am ajuns ca stat, sunt profund îngrijorat de viitorul țării noastre – Moldova. Au închis toate posturile de televiziune incomode. La cele care au mai rămas se vorbește frumos, promisiuni extraordinare, dar țara nu merge în direcția care trebuie”, a declarat Tarlev.

Un alt punct criticat de fostul premier a fost creșterea prețurilor la gazele naturale, comparând perioada mandatului său cu situația actuală.

„Au majorat prețurile la gazele naturale. Eu când am fost prim-ministru, Dumnezeu știe cum am negociat, dar am adus gaz în Moldova cu 2 lei metru cub. Astăzi, ei ne-au adus cu 30 de lei. Nu-i normal. La ce am ajuns?”, a întrebat retoric Tarlev.

Acesta a amintit și de proiectele sale de infrastructură, inclusiv extinderea rețelei de gazificare a țării.

„Eu am gazificat țara de la 6%, când am devenit prim-ministru, până la 92% – când am plecat. De atunci și până acum s-a mai făcut rețea în doar 7 sate”, a menționat Tarlev.

În final, fostul premier a pus sub semnul întrebării utilizarea fondurilor primite de la partenerii internaționali de către actuala conducere.

„Dacă cei de la conducere sunt democrați, frumoși, sunt deștepți și primesc atâția bani de la partenerii de dezvoltare, de ce nu fac ceva pentru țară? Unde-s banii?”, a conchis Tarlev.

Share