Vasile Grădinaru: Mâine la Consiliul Municipal Chișinău urmează să se întâmple unul dintre cele mai grave lucruri

Vasile Grădinaru: Mâine la Consiliul Municipal Chișinău urmează să se întâmple unul dintre cele mai grave lucruri

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Parlament, Vasile Grădinaru a făcut apel către primarul Ion Ceban să retragă de pe ordinea de zi de mâine a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) proiectul de decizie privind aprobarea Regulamentului Consiliului arhitectural urbanistic al municipiului Chișinău, informează OFICIAL.

„Mâine la Consiliul Municipal Chișinău urmează să se întâmple unul dintre cele mai grave lucruri – aprobarea unui act a primarului General de Chișinău, Ion Ceban, care încearcă să distrugă tot ce a mai rămas din capitală. Este vorba despre decizia cu privire la aprobarea Regulamentului Consiliului arhitectural urbanistic al municipiului Chișinău. Acest proiect din start este greșit, începând cu denumirea acestuia. Trebuia să fie numit Regulamentul de distrugere a municipiului Chișinău pus la cale de Ion Ceban”, a declarat Vasile Grădinaru, în cadrul unui briefing de presă.

Deputatul a spus că, la elaborarea acestei decizii nu s-a ținut cont de documentele care au stat la baza elaborării acestei decizii, deși s-a făcut trimitere la acestea:

„Acest proiect de document nu are nici pe departe scopul de a îmbunătăți calitatea documentelor de urbanism, a documentelor permisive în construcție, ci de a subjuga acest domeniu primarului general”.

Potrivit deputatului, primarul își propune să subordoneze acest Consiliu anume pentru a admite toate ilegalitățile care astăzi se întâmplă în municipiul Chișinău, în special în elaborarea complexelor locative.

În aceste condiții, Grădinaru a făcut un apel către primarul Ion Ceban să retragă acest proiect de decizie din lista proiectelor propuse pe ordinea  de zi de mâine a ședinței CMC și un apel către consilierii CMC să se gândească la cetățenii municipiului Chișinău.

Cristina Jicol

Share