Valeriu Munteanu: Sondajele interne arată că, indubitabil, voi ajunge în turul II

Valeriu Munteanu: Sondajele interne arată că, indubitabil, voi ajunge în turul II

Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost obligat de instanța de judecată să scoată toate panourile electorale din cauza sloganului său din campanie, dar și pentru că ar conține simboluri interzise, precum tricolorul, informează Oficial. 

Valeriu Munteanu consideră că nu a încălcat legea, iar hotărârea o va contesta.

Totodată, Valeriu Munteanu a declarat că, sondajele interne ale PL arată că indubitabil va accede în turul II, iar acestă decizie a instanței e o acțiune de intimidare.

„În situația în care binomul Plahotniuc-Dodon a văzut clar că voi intra în turul doi, pun la cale scoaterea mea din cursa electorală pentru săptămâna viitoare. Le încurc să-și realizeze planurile pe la spatele locuitorilor municipiului Chișinău. Noi atunci când am întocmit acest slogan, nu am folosit simbolul de stat al RM și nici al României. Este o formă de reprezentare metaforică a tricolorului, pentru că noi am folosit alte nuanțe cromatice decât cele prevăzute de legislație. Judecătorii s-au făcut a nu văd argumentele pe care le-a invocat avocatul meu”, a precizat Munteanu.

 

Maria Roșca

Share