Valeriu Munteanu, pe urmele lui Dorin Chirtoacă

Valeriu Munteanu, pe urmele lui Dorin Chirtoacă

Candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de Primar General al Capitalei, Valeriu Munteanu, își propune să continue proiectele inițiate de Dorin Chirtoacă, care acum sunt „înghețate”.

Valeriu Munteanu a enumerat cele 6 proiecte la care lucra Dorin Chirtoacă, înainte de a fi înlăturat de la Primărie.

„Constat că, majoritatea candidaților care aspiră la această funcție nu au grad de cunoaștere suficientă a materiei ce ține de administrarea locală și proiectele care sunt în derulare. Anumiți candidați inventează probleme și soluții care au deja grad mare de rezolvare, sunt în derulare sau deja realizate. Există multe proiecte la care au fost găsite soluții de către administrația din Chișinău cu partenerii de dezvoltare BERD, BEI și UE, la care s-a muncit 2-3 sau mai mulți ani. Multe din acestea sunt înghețate, aproape compromise de când a fost înlăturat Dorin Chirtoacă, or partenerii de dezvoltare nu vor să inițieze altele noi. Amintesc cele 6 proiecte mari care sunt în derulare, pe care le cunosc și mă angajez să le aduc la finalitate. Este vorba de izolarea termică a clădirilor, reconstrucția stației de epurare, repararea drumurilor și asamblarea noi troleibuze, managementul integrat european al deșeurilor și al șaselea proiect inițiat atunci când am fost ministru al Mediului ține de curățarea râului Bâc pe toată lungimea Chișinăului. Un proiect de 10 mln. euro, bani din România. Proiectul este, urmează doar să primim banii”, a spus Valeriu Munteanu.

În context, fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat că aceste proiecte au fost baza campaniei sale electorale din 2015, proiecte care au fost începute și trebuie duse până la capăt. „Fără partenerii de dezvoltare Chișinăul nu s-ar fi dezvoltat. Faptul că ceilalți candidați nici măcar nu pomenesc de aceste proiecte înseamnă că nu au interes de a dezvolta Chișinăul. Până acum, tot ce am realizat s-a făcut cu ajutorul UE și aceste 6 proiecte, care încă stau undeva pe rafturi, nu sunt realizate din cauza celor care ne-au pus piedici, dar ele sunt în derulare”, a spus Dorin Chirtoacă.

Mihaela Rotari

Share