Valeriu Munteanu: Declar cu toată responsabilitatea susținerea pentru Andrei Năstase

Valeriu Munteanu: Declar cu toată responsabilitatea susținerea pentru Andrei Năstase

Candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă, și-a anunțat susținerea în turul 2 pentru candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău – Andrei Năstase, informează Oficial.

„Vreau să mulțumesc foarte mult locuitorilor capitalei, care au ales să mă voteze pe mine. Vă promit că o să vă îndreptățesc încrederea acordată. Cauzele acestor rezultate nu le voi discuta acum, o să le discutăm după turul 2 al alegerilor, pentru că miza momentului este alta”, a declarat Munteanu.

În același timp, el a comunicat despre susținerea acordată liderului Platformei DA. „Declar cu toată responsabilitatea susținerea pentru Andrei Năstase. Susținerea mea este necondiționată, dar mi-ar plăcea dacă domnul Năstase ar prelua în programul său pentru primărie, anumite proiecte din programul meu. Îndemn cu tărie alegatorii mei să-și dea votul la 3 iunie pentru Andrei Năstase. Solicit tuturor locuitorilor municipiului Chișinău, care au ieșit în data de 20 mai, să mai iasă odată la alegeri – în data de 3 iunie. Lupta noastră pe termen scurt este preluarea primăriei Chișinău din ghearele binomului. Mult succes lui Andrei Năstase, am convingerea că binomul nu va învinge la primărie”, a susținut el.

Munteanu, prin urmare, s-a dat cu părerea cu privire la corectitudinea alegerilor din data de 20 mai. „În ceea ce mă privește pe mine, voi continua să lupt pentru libertate și revenirea românilor basarabeni la țara-mamă – România. Legat de rezultatele alegerilor, vom discuta pe îndelete și la rece după turul 2 al alegerilor. Sunt încrezător că printr-o prezență masivă la vot, vom reuși să nu admitem la primărie reprezentantul binomului Plahotniuc-Dodon, Ion Ceban. Alegerile nu au fost nici libere și nici corecte. Incorectitudinea și caracterul vicios a fost determinat cu mult timp înainte, prin participarea candidaților independenți, prin denigrarea altora, prin lipsa dezbaterilor, prin sondajele manipulatorii. În ziua votului, observatorii de la cele 300 de secții de votare din Chișinău nu au sesizat încălcări importante, insist asupra faptului că încălcările cele mai mari s-au făcut până în ziua alegerilor. Andrei Năstase a rămas să lupte în această cursă electorală împotriva binomului Plahotniuc-Dodon, respectiv d-lui este cel care trebuie să învingă”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Share