Ion Ceban i-a lansat o invitație lui Andrei Năstase: „Mâine, la ora 12.00, la Arcul de Triumf”

Ion Ceban i-a lansat o invitație lui Andrei Năstase: „Mâine, la ora 12.00, la Arcul de Triumf”

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit astăzi, într-o conferință de presă, cu propunerea către contracandidatul său, Andrei Năstase, ca, începând de mâine, în fiecare zi, la 12.00, în fața Arcului de Triumf, să organizeze dezbateri publice.

Ion Ceban a menționat că – atât ora, cât și locația pot fi modificate la solicitarea contracandidatului.

„Așa cum am spus, nu avem nevoie de discuții despre politică, geopolitică, ci – discuții legate exclusiv de capitala RM. De asta, formatul pe care-l propun este jumătate de oră să avem prezentări și dezbateri. Noi suntem gata să asigurăm, absolut toate cele necesare: microfoane, tribune, scaune pentru cei invitați. Vrem multă lume să vină să pună întrebări, eu sunt gata să răspund la toate. Sper că și Andrei e gata. Eu zic ora 12.00, pentru că e pauza de masă și ar putea să vină lume diferită să pună aceste întrebări. Propun ca mâine să începem cu subiectul legat de combaterea corupției în municipiu, lupta anticorupție. Fiecare să se expună, să spună care sunt soluțiile exacte, nu ne limităm în timp”, a precizat socialistul.

Ion Ceban a mai propus ca la dezbateri să fie și un moderator. „Poate fi Dumitru Mișin, Gheorghe Gonța, Natalia Morari sau Lorena Bogza, dacă acceptă această provocare acești jurnaliști. Pot fi și pe rând, sau eventual unul din ei, oricine ar vrea să facă acest lucru, oricare ar fi – eu sunt deschis. Andrei, hai să discutăm despre oraș, în detaliu pe fiecare subiect. Am putea face și un mic sondaj pe rețelele de socializare, să vedem care ar fi exact problemele care ar fi vrut cetățenii să fie dezbătute de candidați și să o facem în ordinea priorităților. Sunt foarte deschis”, a conchis Ceban.

Mihaela Rotari

Share