Valeriu Munteanu critică programele electorale a trei contracandidați la șefia capitalei

Candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de Primar General al Capitalei, Valeriu Munteanu, califică programele electorale ale oponenților săi lipsite de o viziune proprie clară.

În cadrul unei conferințe de presă, Valeriu Munteanu a menționat că marea majoritate au un program și comportament electoral care s-a încadrat în viziunile unui candidat care aspiră la funcția unei întreprinderi municipale, dar nu a unui primar cu viziuni.

Astfel, dintre cei 10 candidați, Valeriu Munteanu a reținut programele electorale ale candidaților Ion Ceban (candidatul socialiștilor), Silvia Radu (candidat independent) și Andrei Năstase (candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”). „Constat că, toți cei 3 candidați și-au făcut programele în mare grabă și au fost catalizate de programul pe care l-am prezentat eu. I-am obligat, astfel, să vină nu doar cu declarații, dar să ai o viziune pentru aceste programe e greu. Ceban cu Năstase au avut tocmai 2 lansări – odată când și-au anunțat candidatura și a doua oară când au prezentat programul electoral propriu-zis. Ceban m-a imitat și a făcut-o în fața Primăriei, Năstase la 3 săptămâni de la sfârșitul campaniei electorale. Programele celor 3 candidați sunt asemănătoare”, a spus Valeriu Munteanu.

De asemenea, candidatul PL a exemplificat și prin ce se deosebește programul său electoral față de a celor 3 candidați. „Sunt unicul care vine să facă o evaluare clară a lipsei autonomiei financiare a Chișinăului, or cred că bugetul Chișinăului nu trebuie dat jumătate la stat. La Ion Ceban lipsesc aceste date, la Silvia Radu este doar o propoziție – că va primi bani pentru renovarea Liceului „Mihai Eminescu” de la Primărița Bucureștiului, Gabriela Firea. La Andrei Năstase – o bună administrare a patrimoniului municipal și cu banii economisiți se vor realiza proiecte mai mari. Al doilea – sunt unicul care se îngrijește de facturile locuitorilor mun. Chișinău, venind cu soluția facturilor. Al treilea – Aeroportul niciodată nu a fost subiect de discuție pentru tema alegerilor locale până nu am venit cu ideea că acesta trebuie să treacă în gestiunea municipiului”, a spus Valeriu Munteanu.

În constatare, Valeriu Munteanu spune că în programul electoral a lui Ion Ceban se reține că din Primărie vor fi măturați toți. La Silvia Radu că se va apuca de amenajarea parcurilor, iar Andrei Năstase are cel mai neeuropean program. „Acesta încalcă Acordul de Asociere a RM cu UE. Programul trădează necunoașterea bucătăriei și vine cu chestiuni iluzorii pentru locuitorii mun. Chișinău. Abundă în ajutoare de stat”, a spus Valeriu Munteanu.

În context, candidatul PL l-a invitat pe Andrei Năstase la dezbateri. „Îl invit pe domnul Năstase la dezbateri la IPN, mâine la ora 12:00, să discutăm despre programele noastre electorale. Dacă domnul Năstase spune că nu poate veni, accept orice alt format de dezbatere pe care îl va indica, să-mi spună locul și ora”, a mai spus Valeriu Munteanu.

 Mihaela Rotari

Share