Valentin Eșanu: „Vrem perspective de creștere fără a ne fi restricționat dreptul de a accede pe piețele europene”

Valentin Eșanu: „Vrem perspective de creștere fără a ne fi restricționat dreptul de a accede pe piețele europene”

Omul de afaceri, Valentin Eşanu, Preşedinte al Asociaţiei HELP, care se ocupă de reabilitarea deţinuţilor politici, în cadrul unui interviu pentru Curentul.md, a vorbit despre scopurile sale pentru viitor.

„Scopul spre care tindeam din 2013 este de a liberaliza piața deșeurilor de metale feroase și neferoase, presupun şi de a asigura o dezvoltare autentică a companiei pe care o conduc. Vrem perspective de creștere fără a ne fi restricționat dreptul de a accede pe piețele europene, precum și dreptul la libera concurență”, a declarat Eșanu.

În același timp, el a adăugat: „Şi în calitatea mea de președinte a Asociației Patronale a Metalelor, permanent mă implic activ și sunt într-o colaborare continuă cu autoritățile și cu partenerii externi în vederea demonopolizării pieței metalelor. Luptăm ca în acest sector să fie o concurență loială, fără companii-căpușă și să fie asigurat accesul altor potențiali agenți economici pe piață. Tranzacționarea directă cu potențialii cumpărători fără a avea restricții din partea autorităților va permite creșterea economiei RM. Monopolul fictiv creat de compania „Metalferos” S.A. a adus „roade” doar pe arena politică, nu şi cetățenilor, care trebuie să beneficieze de profiturile obținute de o companie de stat. Dacă se va acționa consecvent, vom avea şi astfel de rezultate”, a conchis Eșanu.

Doina Secrieru

Share