CTIF organizează două cursuri de instruire pentru specialiștii începători în finanțe publice

CTIF organizează două cursuri de instruire pentru specialiștii începători în finanțe publice

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea, în ultima săptămâna a lunii noiembrie, a două cursuri de instruire: unul pentru specialiștii în finanțe publice fără experiență în evidența contabilă din sistemul bugetar sau cu o experiență de până la doi ani de activitate din cadrul autorităților publice centrale și locale și altul – pentru specialiștii începători în finanțe publice din cadrul instituțiilor de învățământ din țară.

Primul curs de instruire cu genericul „Bazele contabilității bugetare: cadrul normativ, introducere în aplicarea Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă pentru Autoritățile Publice. Specificul pentru autoritățile publice de nivel central și local”, lansat în premieră de către CTIF, va avea loc în perioada 25 – 29 noiembrie, iar al doilea curs cu tema „Planificarea bugetară: cadrul normativ, instrumente practice, inclusiv Sistemul Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice. Specificul pentru instituțiile de învățământ” – în intervalul 28 – 29 noiembrie.

Ambele cursuri sunt gratuite pentru participanți, ele fiind finanțate de către Ministerul Finanțelor. Instruirile vor fi moderate de experți în domeniul finanțelor publice și formatori ai CTIF.

Primul curs, cu o durată de cinci zile, are un program amplu de studii. În primele trei zile participanții vor lua cunoștință de multiple aspecte teoretice și practice ale organizării evidenței contabile în sistemul bugetar, iar în ultimele două zile – vot studia și testa toate funcționalitățile Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă pentru Autoritățile Publice pe platforma 1C, sistem administrat de către CTIF.

Doritorii de a participa la acest curs pot să se înscrie în regim on – line, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMLoJdBiGVC2d8eOENgwpJgCmskHAWgPWMhf4BjFcf_xNaXg/viewform.

Agenda celui de-al doilea curs de instruire, cu o durată de două zile, cuprinde prezentarea sistemului bugetar, procesului bugetar și clasificației bugetare, dar și aspecte privind planificarea bugetelor instituțiilor de învățământ, calendarul bugetar și redistribuirea bugetului acestor instituții, precum și practici de utilizare a modulului Planificarea bugetară al Sistemului Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice.

Specialiștii care doresc să se înscrie la aceste instruiri, trebuie să o facă, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/1m_XeWdQKk9uGrmut9E22Pgi9dpewlFp-IH1TylnxiVU/edit?ts=5dc14681.

Mai multe informații despre organizarea celor două cursuri de instruire pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822 032, 068669942.

Cursurile de instruire sunt organizate de CTIF în conformitate cu Programul de instruiri pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice în anul 2019, aprobat de Ministerul Finanțelor.

Cristina Pendea

Share