Uniunea medicilor și personalului medical din RM: Să nu uităm că primarul ales are la dispoziție un an pentru a ne soluționa problemele

Uniunea medicilor și personalului medical din RM: Să nu uităm că primarul ales are la dispoziție un an pentru a ne soluționa problemele

Asociația Obștească „Uniunea medicilor și personalului medical din Republica Moldova”, în cadrul unei conferințe de presă, și-a anunțat susținerea pentru candidatul PSRM la funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, informează Oficial.
Medicul Dorin Toia a comunicat mai multe detalii cu privire la candidatura menționată.
„Asociația Obștească vine cu în îndemn către alegătorii locuitorii municipiului Chișinău: să votăm înțelept. Pentru că ani buni suntem martorii unui exod al medicilor și lucrătorilor medicali din țara noastră, e dramatic și chiar umilitor să petrecem cadrele medicale calificate și să le dăruim străinilor. Totodată, să nu uităm că primarul ales are la dispoziție un an pentru a ne soluționa problemele, pe care ne macină pe noi – medicii și lucrătorii medicali din Republica Moldova. Noi nu avem timp ca cineva să învețe sau să experimenteze pe noi. Noi credem că ar fi oportun și bine pentru a susține candidatura domnului Ion Ceban”, a precizat el.
Medicul Ghenadie Croitoru a vorbit despre o analiză a programelor ambilor candidați. „Populația din municipiu are cerințe mari față de asistența medicală calificată, dar din lipsa de utilaj medical și finanțare, nu poate fi acordată la un nivel înalt. Suntem o organizație non-politică, dar suntem afectați de politică. Analizând programele ambilor candidați la postul de primar al municipiului Chișinău Asociația medicilor și lucrătorilor medicali, am decis să înaintăm candidatura unei persoane, care are deja proiecte realizate, pe care noi le putem analiza. De aceea noi, îndemnăm populația municipiului Chișinău să susțină candidatura lui Ion Ceban la funcția de primar a municipiului Chișinău”, a declarat el.
Mihaela Conovali
Share