Unirea unioniștilor din R. Moldova. 3 partide și 3 organizații au format un bloc unionist

Unirea unioniștilor din R. Moldova. 3 partide și 3 organizații au format un bloc unionist

Trei partide unioniste, alături de trei organizații civice, astăzi, au anunțat despre crearea Blocului „UNIREA”, care va pune bazele unui viitor bloc electoral, informează OFICIAL.

Din blocul constituit fac parte: Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Democrația Acasă (PDA), Partidul Liberal Reformator (PLR), precum și Asociația obștească „Unirea – ODIP”, Blocul Unității Naționale (BUN), dar și Asociația obștească „Tinerii Moldovei”.

Liderul organizaţiei unioniste „Unirea – ODIP”, Vlad Bileţchi, a oferit mai multe detalii cu privire la blocul constituit. „Vrem să facem un anunț care nu are un caracter formal, dar aplicativ. Suntem aici trei asociații și trei partide pentru a crea o unitate între noi. Vrem să anunțăm că, de acum încolo, vom depune toate eforturile de a unifica toate forțele unioniste, începând de la asociații obștești și terminând cu partide politice. Obiectivul nostru final este să aducem la aceeași masă toate forțele unioniste. Doar în acest fel putem să ne realizăm scopul și să nu le mai facem pe plac așa-zișilor stataliști”, a declarat Bilețchi.

Președintele BUN, Ion Leașcenco, a comunicat că, în final va fi constituit un partid unic unionist. „De multe ori ne-ați întrebat de ce nu ne unim? Iată că am făcut-o. Doar uniți putem reuși. Dovada acestui lucru este și semi-eșecul de la alegerile parlamentare. Îndemnul nostru către toate partidele politice, care împărtășesc cauza reîntregirii e: să constituim o forță veritabilă, care ne va reprezenta pe toate palierele. Pe parcurs, vom constitui un bloc electoral, iar, în final, un partid unic unionist”, a precizat Leașcenco.

Președinta PNL, Vitalia Pavlicenco, a invitat toate forțele unioniste la unificare. „Niciodată nu e târziu și e bine că acest lucru începe cu adevărat. Îi invităm pe toți să vină alături de noi. Am convenit ca această cooperare să se soldeze cu un viitor proiect politic comun”, a spus Pavlicenco.

Președintele PDA, Vasile Costiuc, a declarat că, în viitor, în Republica Moldova, vor rămâne doar două formațiuni politice. „Lecția din campania parlamentară a fost foarte dură, dar a fost pentru a înțelege că unirea face puterea. Sunt sigur că, în Republica Moldova vor rămâne două formațiuni politice: una unionistă și una care duce spre Siberia”, a precizat Costiuc.

Vicepreşedinta PLR, Tatiana Potîng, a comunicat obiectivele blocului. „Avem 2 obiective de atins: 1. să recâștigăm electoratul unionist, care din păcate și-a pierdut încrederea în liderii unioniști. 2. Ne propunem să folosim această forță creată pentru a informa și educa cealaltă parte a electoratului, care sunt încă îndoctrinați cu ideologie sovietică”, a declarat Potîng.

Reprezentantul Mișcării Civice ,,Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, a comunicat despre viitorul blocului. „Acest bloc este pregătit să fie sută la sută electoral. Blocul „Unirea” format astăzi pune bazele unui viitor bloc electoral”, a conchis Ursu.

Totodată, potrivit declarației Blocului, la viitoarele campanii electorale, entitățile unificate vor participa într-un bloc comun.

Mihaela Conovali

Share