Unionist: „Lista noastră nu are nici un fost, toți cei care au fost la guvernare au decepționat”

Unionist: „Lista noastră nu are nici un fost, toți cei care au fost la guvernare au decepționat”

Alte trei partide participante la parlamentare și-au prezentat miza electorală, în cadrul dezbaterilor organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

La dezbateri au participat candidatul Partidului Mișcării Progresiste „Speranța – Надежда”, Andrei Donică, candidatul Partidului „Democrația Acasă”, Anatol Ursu și candidatul Partidului „Voința Poporului”, Teodor Cîrnaț.

„Suntem o echipă care are în spate un bagaj bun de cunoștințe. În cadrul listei de partid avem 34-35% doctori în științe, 40% – juriști, restul sunt pedagogi, jurnaliști, medici. Avem reprezentanți din toate sferele sociale. Miza alegerilor este democrația, statul de drept, deputatul trebuie să cunoască că se află în serviciul poporului, nu a oligarhilor. Avem șanse reale de a schimba componența Parlamentului R. Moldova. Miza actualelor alegeri este ca R. Moldova să devină un stat de drept și să triumfe justiția”, a spus Teodor Cîrnaț.

„Mișcarea unionistă civică a decis să facă acest pas spre politică. Nu venim cu promisiuni populiste, noi venim cu un mesaj unic, clar și decis: Unirea R. Moldova cu România. Tot ce ne angajăm să facem după ce accedem în Parlament este să promovăm proiecte concrete care ar duce la Unirea celor două state. Lista noastră nu are nici un fost, toți cei care au fost la guvernare au decepționat. Credem că este timpul ca o echipă de oameni tineri unioniști ca să aducă cât mai aproape Unirea R. Moldova cu România. Este unica șansă ca cetățenii să aibă un trai mai bun, atunci vom putea vorbi de drumuri bune, pensii, salarii etc.”, a spus Anatol Ursu.

„Mi-am propus clar că Mișcarea are drept scop stoparea genocidului moldovenilor. Din 2015 lupt pentru acest lucru. Considerăm că pensionarii, studenții, persoanele cu dizabilități trebuie să beneficieze de îndemnizații și alocații. Noi vom face tot posibilul să nu dispărem de pe această lume. Miza e mare, acum trebuie de luptat pentru neam. Considerăm că genocidul poate fi stopat dacă este stopată corupția. Numai prin pedepsirea cu moartea guvernanților, deputaților și politicienilor putem opri corupția”, a spus Andrei Donică.

Mihaela Rotari

Share