Una e dedicată tatălui, alta – mamei! Ex-deputatul Valeriu Munteanu și-a lansat cărțile la Chișinău

Una e dedicată tatălui, alta – mamei! Ex-deputatul Valeriu Munteanu și-a lansat cărțile la Chișinău

Valeriu Munteanu, fost ministru, deputat și primar, actualmente – vicepreședinte al partidului Alianța pentru Unirea Românilor (România), ieri, la Chișinău, a lansat cărțile sale – „Bătălia juridică pentru limba română: Demantelarea redutelor moldovenismului statalist I” și „Cum am adus Crăciunul în Basarabia: Demantelarea redutelor moldovenismului statalist II”, informează OFICIAL. 

Politicianul a spus că „Bătălia juridică pentru limba română” este dedicată tatălui său, Gheorghe Munteanu, „plecat prea devreme dintre noi”, fiind cel care i-a altoit „dragostea nețărmurită pentru neamul nostru românesc”, iar „Cum am adus Crăciunul în Basarabia” e dedicată mamei sale, Galina Munteanu, „care înfruntând ateismul ocupanților ruși”, i-a sădit în suflet, „din fragedă copilărie, dragostea nețărmurită pentru învățăturile lui Isus Hristos”.

„Îmi doresc ca volumele acestea două să rămână ca o redută, o bornă azimutală în lupta noastră, a românilor basarabeni, împotriva ocupației sovietice, dar și împotriva celor care încearcă să edifice în mințile moldovenilor dintre Prut și Nistru – românilor, pentru că nu există nicio inadvertență, noi suntem și români, și moldoveni, și basarabeni și nu-i nicio problemă – încearcă să edifice în mintea și sufletul nostru națiunea civică moldovenească, care, apropo, se vinde foarte bine la nivel internațional”, a declarat politicianul.

Ambele cărți semnate de Valeriu Munteanu conțin date și evenimente din activitatea sa politică, documente și prevederi legislative, precum și detalii din calea sa spre cele două hotărâri istorice adoptate 10 ani în urmă – cu privire la introducerea limbii române în Constituția Republicii Moldova și cu privire la sărbătorirea Crăciunului și pe stil nou, adică pe 25 decembrie.

„Este puțin ceea ce am făcut eu… Oamenii au fost duși în Siberia pentru neam, pentru graiul nostru, pentru dorința noastră nestăvilită de a fi laolaltă cu toți românii. Unii au murit, alții au fost împușcați… Dar eu, când am avut oportunitatea politică, am încercat și sper că am reușit cât de puțin, foarte puțin, să punctez și să arăt și celorlalți politicieni de astăzi și de mâine, care vor avea posibilitate, că putem face ceva pentru neamul nostru, atunci când ne dorim cu adevărat”, a subliniat el.


Claudiu Târziu, senator, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR România, președintele Institutului de Studii Politice Conservatoare Mihai Eminescu – prezent la eveniment, a declarat că Valeriu Munteanu, prin aceste lucrări, „a făcut o datorie de onoare de a pune în coloane lupta pentru identitatea națională”. „Aceste cărți vor servi și ca temelii pentru viitoarele generații”, a subliniat el.

Politicianul român a mai spus că „niciodată lupta pentru identitate națională nu va înceta”.  „Miza acestor cărți nu e în a-l ridica pe piedestal de autor pe Valeriu Munteanu, ci de a pune în lumina lupta unei generații întregi. Aceste cărți ne dau argumente și forță sufletească să continuăm lupta noastră pentru limba română și identitatea națională”, a menționat colegul autorului,

Valeriu Ghilețchi, fost deputat, coleg de Parlament cu Valeriu Munteanu, a spus că „în viața politică e extrem de important să simți oportunitățile, iar domnul Munteanu a știut cum să folosească situația și să ajungă la adoptarea acestor hotărâri despre care a scris în cărțile sale”.

Cărțile pot fi comandate pe www.edituraprut.md și pe www.prut.ro sau la adresa de email office@prut.ro.

Autorul o precizat că volumele vor fi donate bibliotecilor și școlilor din Republica Moldova și România.

Precizăm că, Valeriu Munteanu a lansat „Bătălia juridică pentru limba română: Demantelarea redutelor moldovenismului statalist I” și „Cum am adus Crăciunul în Basarabia: Demantelarea redutelor moldovenismului statalist II” și la București, România, la Palatul Parlamentului, la 14 noiembrie curent.

Share