Cere demisia imediată a lui Andrei Spînu! PSRM: Guvernul nu a reușit să se pregătească în mod adecvat pentru ninsori

Cere demisia imediată a lui Andrei Spînu! PSRM: Guvernul nu a reușit să se pregătească în mod adecvat pentru ninsori

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cere demisia imediată a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Alexandru Oprea, informează OFICIAL.

„Guvernul PAS, și în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spinu, și-a recunoscut încă o dată neputința și iresponsabilitatea criminală prin faptul că nu a pregătit țara pentru ninsori. Zăpada este o formă comună de precipitații pentru toamna-iarnă. Că în Moldova sunt așteptate furtuni de zăpadă, se știa cu câteva săptămâni înainte de dezastrul natural.

Și totuși, Guvernul nu a reușit să se pregătească în mod adecvat pentru ninsori. Nu s-a trecut fără victime: două persoane au murit, zeci au fost rănite, degerături și alte forme de rănire. Suntem convinși că tragedia, survenită din cauza pregătirii insuficiente și a eșecului organizării degajării drumurilor, este o dovadă clară a ineficacității acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale” – au declarat socialiștii.

PSRM s-a arătat extrem de indignat de faptul că nu a existat nicio reacție din partea conducerii Republicii Moldova, precum și a Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Din câte se pare, CSE se convoacă doar în cazul achizițiilor de gaze naturale la cele mai mari prețuri de pe piață, scoaterea concurenților electorali individuali din cursa electorală și închiderea a 12 canale de televiziune și a câtorva zeci de portaluri de știri”, au punctat socialiștii.

Având în vedere toate cele de mai sus, PSRM cere demisia imediată a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spinu, precum și a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Oprea.

Share