Un top zece al celor mai răsunătoare eșecuri ale Maiei Sandu în funcția de șef al statului a fost elaborat de PSRM

Un top zece al celor mai răsunătoare eșecuri ale Maiei Sandu în funcția de șef al statului a fost elaborat de PSRM

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în cadrul unei conferințe de presă, a făcut un top zece al celor mai răsunătoare eșecuri ale Maiei Sandu, la jumătate de an în calitate de Președinte a Republicii Moldova, informează OFICIAL.

Iată topul prezentat de socialiști:

„1.      Maia Sandu a promis moldovenilor o viață mai bună cu ajutoare sociale și pensii majorate. În realitate, viața moldovenilor s-a înrăutățit. Majoritatea produselor s-au scumpit, în timp ce pensiile, salariile și alocațiile promise așa și nu au venit. Maia Sandu a promis o viață mai ușoară, dar acum mai ușoare sunt doar buzunarele moldovenilor.

  1. Maia Sandu ne vinde țara străinilor distrugând producătorii locali. După mulți ani de dezbateri, noi am adoptat recent modificări la Legea privind comerțul intern prin care apărăm producătorii autohtoni. Legea obligă rețelele de magazine să aibă pe rafturi cel puțin 50% din produsele moldovenești din lista celor pe care țara noastră le produce în cantități mari. Am vrut să-i protejăm pe cei care produc ceva în Moldova, să fie create noi locuri de muncă, dar Maia Sandu a respins această Lege pentru că creează probleme celor care inundă piața noastră cu produse din alte țări.
  2. Până acum nu a fost oferit cetățenilor ajutorul promis de aproape 450 de lei, ce era preconizat pentru achitarea facturilor pentru energia electrică. Parlamentul a adoptat Legea prin care fiecare consumator din țară, persoană fizică beneficiază de compensație în valoare de aproape 450 de lei pentru două luni. Sandu a anulat Legea invocând diferite pretexte. Doamna Președinte nu a promulgat un set de legi care au venit pentru ajutorul cetățenilor, au fost întoarse înapoi în Parlament.
  3.  Frica și lipsa de securitate a revenit pe agenda cetățenilor. În ultimele luni auzim tot mai des cazuri de bătăi a diferitor agenți economici cu șantaj și amenințări de parcă revenim în anii‘90, când în țară stăpână era crima organizată.
  4. Maia Sandu a întors spatele propriului popor. În calitate de președinte de țară, Sandu a avut doar 4 vizite în teritoriu, în schimb a avut de două ori mai multe vizite peste hotarele țării, unde a mers doar pentru poze din banii poporului, iar la puținele vizite pe care le-a avut prin republică niciodată de nimic nu răspunde.  La orice întrebare a cetățenilor despre problemele lor ea spune: ёNu este în competența mea, adresați-vă la organele competente”.
  5. Sandu a păstrat datoria miliardului furat pe spatele cetățenilor. Socialiștii de 2 ori aгpromovat această lege prin care se anulează plata miliardului furat de către popor, dar Maia Sandu a păstrat această datorie pe spatele cetățenilor.
  6.  Sandu a dezbinat și mai mult cetățenii și societatea, deși a promis că va fi un președinte pentru toți cetățenii ea acționează ca președinte al PAS. În mesajele publice repetă susținerea față de PAS atacând pe oricine care are o altă poziție.
  7. În mandatul de președinte, țara a văzut cum Sandu și-a păstrat și clădirea luxoasă pe care a promis că o va dona pentru că e prea scumpă întreținerea, și vila de la Condrița, și paza de stat, dar și gardul de la Președinție, pe care a promis să-l scoată chiar a doua zi de la intrarea în funcție.
  8. Echipa prezidențială cu care a venit Sandu este compusă din persoane cu probleme de integritate și lipsă de experiență profesională. Ei sunt buni doar la postat comentarii pe rețelele sociale, dar nu sunt buni deloc pentru a lucra pentru oameni.
  9. Trădare de patrie. În această săptămână cetățenii au aflat că Președinția a semnat un Acord cu o fundație străină din Germania prin care deschide accesul la Secretul de Stat unui grup de persoane, plătite de această fundație. Mai mult, prin anexele acordul semnat în taină la 1 ianuarie 2021 sunt secretizate. Astfel, o fundație străină plătește oameni care au acces la Secretul de Stat și bineînțeles lucrează pentru cine arvonește.”

Cristina Jicol

Share