Un primar a analizat primisiunile candidaților la funcția de primar a mun. Chișinău: „Îmi fac griji că…”

Un primar a analizat primisiunile candidaților la funcția de primar a mun. Chișinău: „Îmi fac griji că…”

Primarul comunei Budești din municipiul Chișinău, Nina Costiuc, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a analizat promisiunile candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău, informează Oficial.

„Toate promisiunile reies din dorința de a schimba lucrurile spre bine. Fiecare candidat are în spatele său un electorat și sigur că își dorește să realizeze fapte bune. Mi-aș dori ca, venind în funcția de primar, primarul să se ocupe de administrarea orașului, să fie un bun organizator și mai puțin să fie preocupat de alegerile parlamentare și, în general, de politică. În caz contrar, îmi fac griji că nu va avea susținerea Consiliului și atunci va fi stopată activitatea administrației publice-locale a municipiului Chișinău”, a menționat Costiuc.

Prin urmare, ea a vorbit cât de mult depinde mersul lucrurilor din comuna Budești, de situația social-economică și politică din Capitală

„Noi suntem un bun-întreg și se răsfrânge activitatea nivelului 2 asupra nivelului1, mai ales la nivel instituțional. Noi depindem de activitatea Consiliului Municipal și a primarului. Depindem cum? La nivel de luarea deciziilor ce ne privește, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii, în mare măsură. Noi depindem foarte mult de deciziile ce vor fi luate în CMC și care vor fi susținute de primar. Suntem uniți într-o acțiune socio-economică, astfel mai mult de 800 de oameni activează la Chișinău, ei merg dimineața și vin seara. Sigur că este important cum se dezvoltă orașul, dat fiind faptul că schimbările se reflectă asupra noastră”, a menționat ea.

Mihaela Rotari 

Share