Un partid extraparlamentar: Susținem Maia Sandu – un candidat al cetățenilor

Un partid extraparlamentar: Susținem Maia Sandu – un candidat al cetățenilor

„Campania electorală pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, care este în plină desfășurare și martori ai căreia suntem, ne impune foarte insistent să conștientizăm că în ziua de 13 noiembrie votul fiecăruia din noi contează mai mult ca niciodată. La 13 noiembrie  POPORUL, nu deputații din Parlament,  va decide prin vot direct cine va fi Președintele Republicii Moldova. POPORUL va decide viitorul țării noastre”. Declarația a fost făcută de conducerea Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), printr-un comunicat de presă.

Conștientizând importanța votului pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova și democratizarea societăţii noastre,  Partidul Popular face apel către cetățenii Republicii Moldova să se mobilizeze și să-și exercite cu demnitate dreptul constituțional.  „Să mergeți la vot pentru a alege un Președinte de țară, care să ne reprezinte și care să ne garanteze dreptul fiecăruia la un trai decent, protecţie socială şi personală, locuri de muncă la noi acasă”, menționează formațiunea.

PPRM face apel și către cetățenii Republicii Moldova aflați la muncă în afara țării noastre: „să dați dovadă de responsabilitate pentru viitorul țării în care v-ați născut, țara din care ați plecat și în care v-au rămas copii și părinții, țara care vă așteaptă. Pentru ca Republica Moldova să continue să existe ca stat; pentru ca voi să beneficiați în continuare de libera circulație și pentru ca copii noștri să poată munci în țara sa – este de obligativitatea fiecăruia să participăm la votul din 13 noiembrie, deoarece suntem cetăţenii Republicii Moldova, suntem POPORUL acestui stat. Nu putem permite să se întoarcă istoria inapoi!”.

„Facem apel către tinerii Republicii Moldova, viitorul statului nostru: fiţi mîndri de ţara voastră, fiţi demni de părinţii şi buneii voştri, fiţi siguri pe sine şi cu mult curaj mergeţi innainte, mergeți la vot.  VOI trebuie să vă decideţi viitorul și să alegeți un Preşedintele care vă reprezintă. Cu 25  de ani în urmă, părinţii voştri, care erau şi ei atunci tineri, au votat independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova. Acum, la 13 noiembrie, este timpul vostru să vă hotărîți soarta și viitorul țării voastre!”, mai menționează reprezentanții partidului.

În declarația comună, PPRM spune că „este pentru un Președinte al POPORULUI și face apel către membrii și simpatizanții săi, către toți cetățenii țării, la 13 noiembrie să voteze Maia Sandu, un  candidat pentru cetățeni, pentru Moldova, pentru fiecare din noi, la funcția de Președinte al Republicii Moldova”.

Doina Secrieru

Share