Constantin Codreanu a lansat „trei mesaje importante” ce vizează turul II al alegerilor prezidențiale

Constantin Codreanu a lansat „trei mesaje importante” ce vizează turul II al alegerilor prezidențiale

Constantin Codreanu a participat, astăzi la conferința de presă organizată de Biroul Director al „Sfatului Țării-2” cu tema „Ce pericol ne paște cu Igor Dodon președinte”.

Codreanu, potrivit unui comunicat, a îndemnat unioniștii să meargă duminică la vot și să o susțină pe Maia Sandu:

„Dragi unioniști, știu că nu sunteți mulțumiți de rezultatele primului tur de alegerile care au avut loc în Republica Moldova. Știu că la fel ca și mine sunteți dezamăgiți de scorurile înregistrate de candidații care au promovat mesajul unionist. Știu că mulți dintre voi au spus că nu vor veni în turul II al alegerilor prezidențiale, pentru că nici Maia Sandu nu este reprezentantul care să reprezinte mesajul nostru unionist. Totuși, să nu uităm că Duminică, 13 noiembrie, avem șansa să mergem la vot și să alegem între rău, Igor Dodon și între, totuși bine, Maia Sandu, pentru că ea a fost prezidențiabilul care a declarat că la un eventual referendum care să aibă loc în 2018, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, va vota „Da”. Avem șansa să avem în fruntea statului Republica Moldova un om care are deja deschidere pentru tot ceea ce înseamnă proiectul nostru unionist. După 13 noiembrie sunt sigur că putem fi suficienți de eficienți în a modela președintele Republicii Moldova, așa cum i-am modelat pe mulți dintre liderii politici ca să accepte mesajul unionist, așa cum am reușit prin eforturile noastre comune să aducem de la 3% la 35 % numărul unioniștilor convinși, așa cum am reușit să impunem partidelor politice să accepte mesajul unionist și să-l pună în programele lor politice, așa cum am reușit și în România să avem în prezent un partid unionist care să declare un lucru esențial, faptul că ReUnirea celor două state românești este singurul proiect de Țară, pe care-l poate avea România. În fond, duminică 13 noiembrie, este vorba despre un Referendum, vom alege între regres și progres, între Est și Vest. Din păcate, asta este soarta, nu putem vorbi la aceste alegeri sau la alte alegeri parlamentare despre campanii bazate pe programe economice, pe strategii de dezvoltare pe termen mediu sau lung. Din păcate, Republica Moldova se bazează în continuare pe această opțiune între Est și Vest, alegerile geopolitice, pe care însă nu le putem ignora. Trebuie să mergem pe 13 noiembrie la vot, inclusiv cei care nu împărtășesc totalmente mesajul unionist, dar care realizează, din ce în ce mai mult, faptul că singura soluție pentru Republica Moldova este Unirea cu România.

Vreau să lansez trei mesaje importante: Primul merge către autoritățile Republicii Moldova. Să fie foarte atente și să nu comită fraude, pentru că se vor trezi cu oameni în stradă. Al doilea mesaj este către candidatul la președinție, Igor Dodon. Igor Nicolaevici, ați fugit de dezbaterile cu unioniștii de când vă tot invităm. Vă fac public această invitație, știu că sunteți un mincinos, sper totuși că nu sunteți un mare laș. Haideți la o dezbatere publică, oriunde vreți dumneavoastră, să discutăm despre viitorul statului Republica Moldova. Al treilea mesaj merge către unioniști. Orice se întâmplă pe 13 noiembrie, lupta pentru Unire continuă, nu ne oprim aici. Vine anul 2018, pe care trebuie să-l pregătim, să reedităm actul Unirii și să fim împreună, pentru că Unirea face Puterea.

O ultimă remarcă: știu sigur că Igor Dodon cunoaște Tatăl Nostru, doar că varianta lui este Tatăl Nostru, Vladimir Vladimirovici Putin, care ești la Kremlin”.

Mihaela Rotari

Share