Un lider de partid îl invită pe Alexandru Tănase să îi fie coleg și să devină „persoana care să încerce să coaguleze unioniştii”

Un lider de partid îl invită pe Alexandru Tănase să îi fie coleg și să devină „persoana care să încerce să coaguleze unioniştii”

Deşi îl critică pentru că, în timpul unei recente emisiuni tv ar fi declarat că nici un partid din Moldova nu promovează unirea, liderul PNL, Vitalia Pavlicenco îl invită pe ex-Preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase să adere la partid şi chiar îi propune să fie el „persoana care să încerce să coaguleze unioniştii”, notează www.tribuna.md.

Potrivit sursei citate, mai mult, ea afirmă că „l-a iertat pe Sandu Tănase când a plecat din PLDM și l-a invitat la PNL, aşa cum l-a invitat la PNL şi când, recent, „a plecat” de la Curtea Constituţională”.

Totodată, Vitalia Pavlicenco se referă la afirmaţia făcută de ex-Preşedintele CC în acea emisiune tv, menţionând că „nu ar vrea să creadă că Alexandru Tănase nu a fost tranșant și explicit – așa cum poate să fie – din motive politice personale”.

„Nu aș vrea să cred că el aderă la un partid mai proaspăt unionist și își face acum și el – ca toți ceilalți – că e Ghimpu, că e Șalaru, că e Năstase, că e Sandu ș.a. – din a-l ataca pe Dodon doar pentru că asta ar da bine electoratului pe care nu-l dorește decât pentru formaţiunea sa, nerecunoscând primele eforturi ale PNL, care a luptat atunci pentru unionism contra unui Guvern proeuropean în care erau și oamenii lui Ghimpu, care acum s-au fărâmițat în patru sferturi… Nu aș vrea să cred că Alexandru Tănase se aseamănă acestor persoane sau că se bagă în politică, alăturându-se lui Șalaru, ceea ce, credem noi, ar fi o greșeală și ar împărtăși poziția greșită a multora că istoria unionistă începe de la cei care nu au încurajat unionismul când erau prin AIE-uri. Alexandru Tănase, sper, e alt om. El trebuie să fie o excepție, pentru că are în spate o familie demnă, Familia Tănase, pentru că are în spate statutul de Președinte al Curții Constituționale cu merite și curaj. Dar și pentru că este un român și unionist autentic”, scrie Vitalia Pavlicenco într-o postare pe blogul său.

„Noi îl invităm și acum în PNL. Îi propunem chiar să fie el persoana care să încerce să coaguleze unioniștii. Cândva chiar s-a zvonit că Bucureștiul oficial (nu știu, însă din care „centru” anume) și-l dorea pe Sandu Tănase un lider al Opoziției românești la Chișinău. Mai ales după ce Tănase a spus că nu există, din păcate, o forță mai puternică la noi, de natură să îl înfrunte și să îl contracareze, să îi opună rezistență lui Dodon, cel care vrea să interzică unionismul, partidele unioniste și să îi bage la pușcărie pe toți cei care nu gîndesc la fel ca Bolea sau Bătrîncea…”, mai precizează ea.

 

Doina Secrieru

 

Share