Un deputat va participa la sesiunea plenară a APCEMN

Un deputat va participa la sesiunea plenară a APCEMN

Astăzi, începe cea de-a 55-a sesiune plenară a APCEMN, care va avea loc în format on-line. Republica Moldova va fi reprezentată de Președintele delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN, Nicolae Ciubuc.

Participanții la reuniune vor fi salutați, în debutul ședinței, de către reprezentanții președinției în exercițiu a APCEMN, deținută de România.

Pe parcursul zilei, vor fi discutate rapoartele și recomandările celor 3 comisii specializate ale APCEMN. Comisia afaceri politice și juridice va supune dezbaterilor raportul privind cadrul legal pentru implementarea proiectelor menite să apropie Europa de Asia. Comisia afaceri economice, comerciale, tehnologice și de mediu va examina raportul privind dezvoltarea tehnologiilor în domeniul financiar în statele membre OCEMN. Comisia afaceri culturale, educaționale și sociale va discuta raportul cu privire la conservarea memoriei istorice în statele membre OCEMN.

Tot astăzi, urmează a fi aleși vicepreședinții APCEMN.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul, de către reprezentanții parlamentelor din 9 ţări. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Mihaela Rotari

Share