Un deputat PLDM participă la sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est

Deputatul PLDM Mihaela Spatari participă la sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (AP SEECP). Reuniunea are loc în perioada 22-23 mai 2015, la Tirana, Albania.

Programul reuniunii include dezbateri la subiectul „Rolul parlamentelor în procesele de integrare și schimbul de experiență, precum și a contribuțiilor în acest domeniu”. Ședința plenară a AP SEECP va fi precedată de reuniunile celor 3 comisii permanente, în cadrul cărora vor fi discutate și aprobate o serie de rapoarte și rezoluții.

 La inaugurarea reuniunii vor participa Președintele Parlamentului Albaniei, Ilir Meta, Vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, Prim-ministrul Albaniei Edi Rama. La finalul sesiunii plenare, participanții vor adopta Declarația finală a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est.

Evenimentul este organizat de Parlamentul Republicii Albania, care deține Președinția în exercițiu a AP SEECP pentru perioada iunie 2014 – iunie 2015. Conform principiului rotației, în perioada iunie 2015 – iunie 2016, Bulgaria va exercita Preşedinţia AP SEECP. 

 Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, înființată în 1996, reprezintă o structură de cooperare regională.

 

Maria Roșca

Share