Un deputat din R.Moldova a rămas impresionat de gestul Președintelui Estoniei

Un deputat din R.Moldova a rămas impresionat de gestul Președintelui Estoniei

„Un gest de profund respect și de toată admirația! Președintele Estoniei, Doamna Kersti Kaljulaid, a returnat cadoul trimis de ambasada Federației Ruse la Tallinn cu ocazia aniversării a 50-a a zilei sale de naștere. Ambasadorul rus i-a trimis o sticlă de spumant produs în Crimea, un buchet de flori și ciocolată. Din punct de vedere diplomatic ambasadorul rus a procedat în mod sfidător și provocator, trimițându-i șefului statului estonian un spumant de pe teritoriul ucrainean al Crimeii, în prezent ocupat de către Rusia” – susține deputatul PPDA, Iurie Reniță, informează OFICIAL.

„La sigur că ambasada rusă a făcut-o intenționat, la indicațiile primite de la Moscova. Doar un Președinte cu multă demnitate și verticalitate politică putea să reacționeze în acest mod. Estonia este o țară mai mică ca populație și puțin mai mare ca teritoriu decât Republica Moldova. Președintele Kaljulaid a dat o lecție de corectitudine diplomatică și consecvență în promovarea cu demnitate a intereselor naționale ale Estoniei. Estonienii nu apelează la aberații de genul „politică externă echilibrată”, pe care Igor Dodon o promovează cu atâta slugărnicie față de Rusia.
O diferență uriașă între un Președinte estonian cu multă demnitate și cel mai antinațional președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care-i ducea la Moscova lui Puțin mai multe butoaie de vin pentru a-și manifesta deplina vasalitate față de Kremlin”, a conchis politicianul.

Mihaela Rotari

Share