Un deputat din Parlamentul României candidează la conducerea Primăriei mun. Chișinău

Un deputat din Parlamentul României candidează la conducerea Primăriei mun. Chișinău

Partidul Unității Naționale (PUN) va avea propriul candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, informează Oficial.

Băsescu a declarat că prim-vicepreședinte PUN, dar și deputatul din partea Partidului Mișcarea Populară în Parlamentul României, Constantin Codreanu, va fi candidatul PUN la Primăria Chișinău.

„Deși suntem un partid foarte tânăr, alegerile vin peste noi. Informația de astăzi e că avem candidat la primăria Chișinău pe domnul deputat Constantin Codreanu. Un om care nu a fost implicat în politica din Republica Moldova, un om care a servit ideii unioniste de tânăr, absolvent al Universității de la Bălți, masterand al Universității din București, deputat din Parlamentul României. Vreau să știți că decizia noastră a fost legată de cel puțin 2 mandate, i-am explicat că nu se poate juca cu o comunitate. Un oraș mare nu poate fi schimbat foarte ușor și ca să-ți realizezi proiectele ai nevoie de 2 mandate. Noi propunem capitalei Republicii Moldova un primar de cursă lungă. Pe când era premisa că suntem hotărâți să stăm în spatele lui Constantin Codreanu, convingerea mea este că propunem cetățenilor capitalei Republicii Moldova cea mai bună soluție. Constantin Codreanu este un politician care, cu certitudine, după ce câștigă alegerile din Chișinău își va menține entuziasmul pentru a schimba orașul. Atât PUN, cât și PMP din România mizează pe Constantin Codreanu la alegerile din Chișinău”, a declarat Băsescu.

În același timp, el a comunicat despre un obiectiv ascuns al unioniștilor. „Noi am decis să nu avem un candidat care să fie un reprezentant doar a unui partid politic, ne-am dorit foarte mult ca la Chișinău să fie un candidat susținut și de generația tânără și de reprezentanții organizațiilor unioniste. Avem și un obiectiv ascuns, în afară de victoria lui Constantin Codreanu la Primăria Chișinăului este că unioniștii pot câștiga și că viitorul este Unirea Republica Moldova cu România. Constantin Codreanu mizează pe orice cetățean al Chișinăului, nu numai pe unioniști” , a precizat Băsescu.

Prin urmare, Codreanu a oferit mai multe detalii cu privire la candidatura sa la Primăria mun. Chișinău. „Astăzi, în primul rând, respect o altă promisiune din momentul în care am intrat în politică și anume să fac politică activă în Republica Moldova. Am onoarea și bucuria de a reprezenta acest partid la Primăria municipiului Chișinău. Am alături oameni care cred în mine, am alături un om care servește drept model în politică. Chișinăul se află într-o criză profundă, lucrurile au degradat și starea este total dezastruoasă. Mi-am dat seama că problemele sunt atât de multe, încât avem nevoie de un plan mare pentru Chișinău, aici intervine necesitatea de a avea abilitățile necesare, de aducerea de bani și proiecte în Chișinău. În acest sens trebuie să existe o serie de reforme în tot aparatul de administrare a primăriei”, a conchis politicianul.

Mihaela Conovali

Share