Ultimele decizii aprobate de Consiliul Politic al Platformei DA!

Ultimele decizii aprobate de Consiliul Politic al Platformei DA!

O ședință a Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a avut loc ieri. Astfel, au fost luate mai multe decizii importante, informează OFICIAL.

Prima decizie ține de numirea lui Ion Terguță în calitate de secretar general al Platformei DA.

Totodată, în cadrul unei conferințe de presă, în ședință, Platforma DA și-a exprimat regretul privind lipsa unui consens a forțelor pro-europene la identificarea candidatului comun în circumscripția din Hîncești.

„Această dispersare este extrem de îngrijorătoare. În consecință, facem un ultim apel la rațiunea forțelor de centru-dreapta în vederea remedierii situației și susținerii unui candidat unic la alegerile din circumscripția nr.38”, a spus liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Totodată, acesta a ținut să precizeze, în acest sens, unele urmări ce pot avea loc legate de alegerile prezidențiale: „În contextul ultimelor manifestări de egoism politic al unor partide de centru-dreapta. Platforma DA nu mai poate să-și permită sacrificiu politic unilateral. Am constat lipsa progresului pentru identificarea unui candidat comun nepartinic pentru alegerile prezidențiale din toaman acestui an. În cazul în care, într-un timp foarte scurt, propunerea noastră nu va fi agreată, Platforma DA va înainta propriul candidat pentru alegerea șefului statului”, a conchis liderul.

Mihaela Conovali

Share