Ultima ședință de judecată în dosarul foștilor deținuți politici din așa-zisul ”grup Petrenco” – planificată pentru  23 iunie

Ultima ședință de judecată în dosarul foștilor deținuți politici din așa-zisul ”grup Petrenco” – planificată pentru 23 iunie

Ultima ședință de judecată în dosarul foștilor deținuți politici din așa-zisul ”grup Petrenco”, este planificată pentru vineri, 23 iunie, la ora 09.30 la Judecătoria Chișinău, sectorul Râșcani, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în cadrul ședinței urmează să înceapă dezbaterile judiciare, iar procurorii vor cere pedeapse pentru fiecare inculpat în parte. Totodată, inculpații vor avea dreptul la un ultim cuvânt în apărarea sa.
Nu se știe dacă sentința va fi pronunțată în aceeași zi sau mai târziu, instanța având la dipoziție 30 de zile pentru alua decizia după finalizarea dezbaterilor judiciare.

„Se presupune că vom munci toată ziua, vor fi dezbateri judiciare, în cadrul cărora procurorii și inculpații își vor expune poziția”, a declarat ex-deputatul Petrenco la ședința trecută.

Amintim că, deținuții politici din așa-zisul ”grup Petrenco”, după mai bine de jumătate de an, cât s-au aflat în închisoare și două luni de arest la domiciliu, au fost plasați sub control judiciar, cu interdicția de a participa la acțiuni de protest și alte interdicții, care sfidează drepturile constituționale ale acestora. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, inculpații riscă până la 8 ani de închisoare pentru organizarea și participarea la acțiunea de protest din 6 septembrie 2015 în fața Procuraturii Generale.

Mihaela Rotari

Share