UE a debursat grantul în valoare de 60 milioane euro pentru a sprijini reformele în sectorul energetic din Moldova

UE a debursat grantul în valoare de 60 milioane euro pentru a sprijini reformele în sectorul energetic din Moldova

Finanțarea externă, oferită de Uniunea Europenă (UE), sub formă de grant în sumă de 60 milioane de euro a fost debursată marți, 21 decembrie curent. Acest program de suport bugetar va sprijini măsurile de atenuare a impactului socio-economic urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale, de sporire a capacității statului de a furniza servicii grupurilor vulnerabile și de sprijinire a redresării socio-economice, securității energetice și tranziției energetice în Republica Moldova, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat.

Debursarea a fost efectuată după ce Republica Moldova a înregistrat progrese rapide privind condițiile conexe, mai ales prin adoptarea unui plan de răspuns la criză, care va fi pus în aplicare în anii următori. De asemenea, Moldova și-a menținut ritmul pozitiv de reformă într-o serie de alte sectoare, de exemplu, în domeniul gestionării finanțelor publice.

Acest suport se bazează pe sprijinul general acordat de Echipa Europa, UE și statele sale membre, și instituțiile financiare internaționale pentru a depăși pandemia COVID-19 și pentru a consolida rezistența economică.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova” a fost semnat la data de 15 decembrie, la Bruxelles.

 

Share