Tudor Ulianovschi: Aceste alegeri au arătat din nou cât de divizat este poporul Republicii Moldova și că moldovenii continuă să voteze pe criterii geopolitice

Tudor Ulianovschi: Aceste alegeri au arătat din nou cât de divizat este poporul Republicii Moldova și că moldovenii continuă să voteze pe criterii geopolitice

Candidatul al funcția de Președinte al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, a comentat rezultatele alegerilor de duminică. El spune că acestea vorbesc de la sine.

„Am obținut cele opt mii de voturi onest, după doar patru luni de muncă asiduă, fără să fi fost vreodată în politică, fără vreun partid în spate, fără structuri politice puternice sau resurse administrative, fără instituții media, cu rețele de socializare blocate de trolli, cu acces interzis la posturile de televiziune și radio pro-guvernare, finanțate din bani europeni, inclusiv de către România. Am avut o echipă mică și resurse modeste, dar cu o mare credință că, împreună, vom construi o Moldovă normală.

În tot acest timp, am fost intimidați și sancționați dur de Comisia Electorală Centrală (CEC). Cu toate acestea, am câștigat sprijinul oamenilor pe cale cinstită și demnă. Aceste rezultate sunt dovada muncii și perseverenței unei echipe care a lucrat cu entuziasm și determinarea de a aduce schimbarea”, spune Ulianovschi.

El a remarcat că unii candidați, care sunt de ani buni în politică, și au încercat de două sau de trei ori să obțină fotoliul de președinte, au obținut rezultate similare cu ale noastre.

„Din păcate, aceste alegeri au arătat din nou cât de divizat este poporul Republicii Moldova și că moldovenii continuă să voteze pe criterii geopolitice.

Aceste alegeri nu sunt doar despre cine a obținut cele mai multe voturi, ci reflectă reacția oamenilor împotriva Maiei Sandu și a guvernării PAS. Așa cum am anticipat, Maia Sandu nu a câștigat scrutinul din primul tur. Ea a pierdut alegerile, inclusiv în raionul ei de baștină. Rezultatele arată clar eșecul, dezastrul și dezamăgirea provocate de PAS”, a punctat Ulianovschi.

El spune că a decis să candideze la prezidențiale și să ofere societății o alternativă politică sănătoasă, o guvernare competentă pe termen lung, cu impact pozitiv asupra viitorului Republicii Moldova.

„Lupta mea și a echipei mele nu se încheie aici. Vom continua, cu perseverență și credință, să construim Moldova normală pe care o merităm cu toții. Vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru sprijin! Ne vedem, în 2025, în Parlament…”, a spus Ulianovschi.

Share