Trei partide care vor să ajungă în Parlament și-au spus propunerile pentru dezvoltarea țării

Trei partide care vor să ajungă în Parlament și-au spus propunerile pentru dezvoltarea țării

Trei concurenți la alegerile parlamentare anticipate și-au prezentat oferta electorală în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

Liderul Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuța, a spus că „este timpul de însănătoșit toate aspectele țării și să ne gândim la viitor din această perspectivă”.

„Noi, verzii ecologiști, suntem parte a verzilor europeni și întreaga Europă a înțeles că este timpul să nu mai dăm cu piciorul naturii. Noi nu suntem partidul albinuțelor sau a păpădiilor, noi suntem pentru ecologie. Educația – nu putem vorbi despre nimic dacă nu vom avea oameni educați, aceasta fiind o prioritate. Noi am luptat și vom lupta pentru drepturile omului. Pentru noi este important să nu lăsăm doar cuvintele lui Ștefan cel Mare, dar să lăsăm ceea ce a pus în aceste cuvinte – solul, pădurile, aerul curat și oamenii”, a spus Vitalie Marinuța.

Liderul Partidului „Noua Opțiune Istorică”, Svetlana Chesari, a menționat că prioritatea partidului este solidaritatea și progresul.

„Suntem o echipă pentru dezvoltarea, aplicarea noilor tehnologii, inovații, îmbunătățirea calității vieții la nivel social, economic și relații publice. Ne punem în prim plan drepturile și interesele consumatorului. Ne dorim să implementăm politica inovativă pentru R. Moldova și anume să stabilim activități inovaționale în nord, centru și sud. Soluția principală este de a garanta securitatea energetică a R. Moldova, tehnologii noi pentru generarea energiei regenerabile din sursa soarelui, vântului și pământului”, a spus Svetlana Chesari.

Reprezentantul Partidului „NOI”, Mihai Cristina Rizea, a spus că formațiunea sa este singura care luptă cu sistemul abuziv.

„Ceea ce mi se întâmplă mie – CEC nu vrea să-mi permită accesul la candidatură pentru niște acte de la ASP, dar sunt cetățean al R. Moldova, am IDNP… Alt motiv pentru care sunt aici este că suntem atacați din cauza sondajului dat publicității de Institutul Sociologic din România – că suntem cotați la 4,43%. Avem un program electoral și ne dorim să confiscăm averile dobândite ilicit. Vrem să schimbăm legea privind impozitarea bunurilor. De aici vom asigura creșterea pensiilor, alocațiilor pentru copii. Vrem să introducem comision bacar zero pentru toți cei care trimit bani de peste hotare. Al treilea punct important este proiectul „Fabricat în Moldova”, hipermarketurile să fie obligate să preia marfa moldovenească, să ajutăm producătorii autohtoni. Vom anula și concesionarea Aeroportului”, a spus Mihai Cristina Rizea.

Cristina Parfeni

Share