Trei deputați socialiști, despre realizările și planurile pentru sectorul Rîșcani al capitalei

Trei deputați socialiști, despre realizările și planurile pentru sectorul Rîșcani al capitalei

Deputații socialiști, învingători în circumscripțiile uninominale 28, 29 și 31, Vlad Bătrîncea, Grigore Novac și Adrian Lebedinschi au prezentat, într-o conferință de presă, ce s-a făcut până acum în sectorul Rîșcani al Capitalei și ce urmează să fie făcut, transmite OFICIAL.

Astfel, potrivit deputaților, s-a reușit instalarea în curțile blocurilor de locuit a 35 terenuri de joacă pentru copii și 25 de fitness.

Curțile blocurilor locative au fost înverzite și instalate 12 foișoare. Iluminatul din parcuri a fost reparat și instalat unul nou. În patru curți au fost reparate capital străzile.

În următoarele 6 luni, PSRM intenționează să instaleze alte 11 terenuri de joacă și 17 de fitness. De asemenea, se preconizează instalarea a 130 de bănci.

La capitolul transport public, deputații socialiști menționează că, în urma întâlnirilor avute cu locuitorii de la Poșta Veche, ruta de autobuz a fost dotată cu 8 unități de transport, ruta 19 cu alte 6 unități, iar ruta 5 cu 10 unități noi de transport. PSRM intenționează să modifice ruta nr. 19 pentru ca itinerariul să includă str. Florilor și Dimo. De asemenea, socialiștii vor lupta pentru ca să fie deschisă o nouă rută de troleibuz ce va merge până la Piața Centrală.

Socialiștii au un plan de dezvoltare a sectorului și pentru următorii patru ani. Printre priorități se enumeră: interzicerea construcțiilor ilegale, crearea unei platforme online de discuții cu locuitorii din sector, dezvoltarea transportului și crearea locurilor de parcare, dezvoltarea sistemului de protecție a locuitorilor prin instalarea camerelor video, dar și prin implicarea oamenilor legii etc.

În context, socialiștii au informat despre acțiunea de salubrizare și plantare a arborilor în sector, care se va desfășura mâine.

Deputații îndeamnă locuitorilor să participe la acțiunile date.

Doina Secrieru

Share