„Prima Casă”, la un an: Peste 1700 de persoane și-au procurat locuință

„Prima Casă”, la un an: Peste 1700 de persoane și-au procurat locuință

Numărul persoanelor care și-au procurat propria locuință în cadrul programului guvernamental „Prima casă” a ajuns la 1 762, la un an de la lansarea acestuia. Din numărul total de beneficiari, 73 la sută sunt familii tinere, iar restul – tineri necăsătoriți, transmite OFICIAL.

„Ne bucură că printre beneficiarii programului „Prima Casă” sunt și 96 de profesori și medici. Majoritatea dintre ei beneficiază de compensații la plata creditului, oferite de stat pentru bugetari și familiile care au copii. Ne dorim ca profesorii și medicii să rămână să lucreze aici, ACASĂ”, a spus Prim-ministrul Pavel Filip.

Pentru procurarea locuințelor, băncile comerciale au acordat credite în valoare de 861,5 milioane de lei. Potrivit datelor Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), suma totală a garanțiilor active este de 430,7 milioane de lei. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani.

Din totalul locuințelor, 94 la sută au fost cumpărate în orașe,  iar restul – în sate. Persoanele care au aplicat la programul „Prima Casă” pot verifica starea dosarului în regim on-line. ODIMM a lansat o nouă aplicație tehnică care facilitează accesul la informații printr-un singur click, accesând pagina web www.odimm.md.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip la 26 martie 2018.

Mihaela Rotari

Share