Traian Băsescu: „Nu sunt omul care să cedeze sau să-și înmoaie ideile numai pentru că președintele Dodon vrea să nu fiu cetățean al RM”

Traian Băsescu: „Nu sunt omul care să cedeze sau să-și înmoaie ideile numai pentru că președintele Dodon vrea să nu fiu cetățean al RM”

Traian Băsescu, fostul Președinte al României și președintele de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre ultima ședință de judecată în procesul cu privire la retragerea cetățeniei, informează Oficial.

„Din nou, ca și în fond, în baza unor tăieturi din presă și Curtea de Apel a stabilit că domnul Dodon a ridicat îndreptățit dreptul de cetățenie. În dosare, am depus certificatul de cazier al statului român. Totuși au contat articolele din presă. Nu sunt omul care să cedeze sau să-și înmoaie ideile numai pentru că președintele Dodon vrea să nu fiu cetățean al Republicii Moldova. După această întâlnire, am o întâlnire cu avocatul să stabilim care e procedeul de mai departe, a declarat el.

În acest fel, Băsescu a vorbit și despre alte dosare. „La terminarea mandatului, am avut 18 dosare penale, toate s-au închis. Spre exemplu acest dosar luat din presă este în urma unei dispute verbale cu un deputat, care astăzi este primar și a fost deschis pentru amenințare. Cu astfel de prostii, care, din păcate, au fost acceptate și de instanțe, a și fost explicația domnului Dodon pentru retragerea cetățeniei. În România pentru dosare penale îți dă cazier curat, pentru că nu aveam nici un fel de probleme cu justiția. În România funcționează prezumția nevinovăției”, a conchis Băsescu.

Mihaela Conovali

Share